Лице осумњичено за превару и фалсификовање исправа

Срна
Лице осумњичено за превару и фалсификовање исправа

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Бањалука извршили су криминалистичку обраду лица из овог града чији су иницијали С.Н, које је осумњичено да је преваром и фалсификовањем исправа оштетило друга лица и себи прибавило 530 КМ.

Лице С.Н. је осумњичено да је од августа 2022. до јуна 2023. године у Бањалуци, лажним приказивањем да је запослено у агенцији која се бави посредовањем при запошљавању у Аустрији и Њемачкој, довело у заблуду два оштећена лица, те сачинило и фалсификованим печатом овјерило лажне исправе које су оштећена лица потписала и за наводну нострификацију диплома дала 530 КМ.


Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да су од осумњиченог лица током криминалистичке обраде одузета два печата у пластичним кутијама.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, а након комлетирања предмета против С.Н. биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима превара и фалсификовање исправа.

Полицијска управа Бањалука апелује на грађане да све случајеве оваквих превара пријаве позивом на број 122 или лично у надлежној полицијској станици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана