Лејла Фазлагић се вратила у БиХ, иде на рочиште

Аваз
Лејла Фазлагић се вратила у БиХ, иде на рочиште

САРАЈЕВО – Лејла Фазлагић Пашић, бивши судија Општинског суда у Сарајеву вратила се у БиХ и присуствоваће сутрашњем рочишту пред Кантоналним судом у Сарајеву.

Белма Балијагић Џухо, њен адвокат је ово потврдила за медије.

Иначе, она се прије неколико дана на рочишту о изјашњењу о кривици није појавила због болести.

Фазлагић Пашићева је у међувремену за Национал изјавила да није ни у кавком бјекству и да на претходно рочиште није могла доћи јер је имала вирус корона.

"Али, одазваћу се суду у Сарајеву и већ сам преко своје адвокатице потврдила долазак на рочиште. Прошле седмице нисам могла доћи јер сам добила корону, што сам поткријепила медицинском документацијом и суд је то уважио, тако да не разумијем покушај тужилаштва да се поново тражи моје изручење. Доказаћу да сам жртва сплетки и да је против мене у БиХ покренут медијски линч", казала је, преноси Клиx.

Иначе, она је годинама у бјекству и недоступна је правосуђу у БиХ. Тужилаштво Кантона Сарајево је прије више од осам година почело истраживати групу људи на челу с Алијом Делимустафићем због сумње на незаконито прометовање некретнинама. Суђење на основу раније подигнуте оптужнице је почело тек недавно и поступак је раздвојен у односу на судију Фазлагић Пашић, с обзиром на то да је била недоступна органима гоњења. Она се у тренутку полицијске акције, у којој су ухапшени Делимустафић и други, већ налазила у Хрватској, гдје је остала до данас.

Фазлагић Пашић је у новембру 2023. године путем свог адвоката, Кантоналном суду Кантона Сарајево поднијела приједлог за укидање притвора и одређивање јемства, а како би јој био омогућен слободан приступ суду, гдје жели изнијети, како је рекла, своју истину о томе шта се догодило.

Битно је споменути да је недавно затражила да плати кауцију како би била укинута потјерница за њом.

Иначе, судија Фазлагић Пашић се, према актуелној оптужници, терети да је користила службени положај те доносила незаконите пресуде на основу фиктивних докумената и лажних исправа. Наводи се да је тако омогућила себи и блиским људима из оптужнице да дођу у посјед циљаних некретнина на подручју Кантона Сарајево.

"У фингираним судским поступцима које је водила судија Лејла Фазлагић-Пашић, некретнине с умрлих књижили су на чланове групе и родбину, а потом су их склапањем уговора продавали трећим особама. Почињењем поменутих кривичних дјела као организована група стекли су противправну имовинску корист у износу већем од 10 милиона марака", навело је тада Кантонално тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана