Лажном казном присвојили 20КМ

J.Са.
Foto: Илустрација

НОВИ ТРАВНИК – Општински суд у Травнику подигао је оптужницу против Дарка Пејаковића (51) и Армина Мехина (27) због сумње да су злоупотријебили свој положај и присвојили 20КМ.

У оптужници суда наведено је да су осумњичени као полицијски службеници  МУП-а Средњобосанског кантона 21. јула лани у близини бензинске пумпе ,, Ина“ у Новом Травнику зауставили возило "дачиа логан" којим је управљала А. А. а н мјесту сувозача биоп је Л. Р, те су им лажно саопштили прекршај.

- Након претходног разговора са А. А, прегледа њезиних докумената, они су њој лажно саопштили да је починила прекршај и да јој требају издати прекршајни налог јер је била почетница, а на возило којим је управљала и који је изнајмила од ауто куће за привремено кориштење није залијепила знак ‘’П’’ који означава почетника у саобраћају. Рекли су јој да се ситуација може ријешити и на другачији начин како не би морала ићи у полицијску станицу јер је имала документе друге државе и како би их могла почастити и одмах наставити кретање са возилом – стоји у оптужници.

Додају да су били свјесни да А. А. није починила прекршај јер је изнајмила возило и да као држављанин друге државе није била у обавези да залијепи знак ,,П“ и да поступају супротно наведеним прописима.

- Сувозач Л. Р. из новчаника је извадио 20 КМ и дао полицијском службенику Мехина Армину који је новац ставио у џеп, да би након тога А. А. вратили документе. Они су на тај начин себи прибавили имовинску корист за наведени износ – појашњено је у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана