Лажном геометру 17 година робије због убиства познаника

Јасмина Салопек
Лажном геометру 17 година робије због убиства познаника

БРЧКО - Аладин Бисер (38) осуђен је правоснажно на 17 година робије због убиствa познаника, предузетника Фетхијe Михмића у Јагодњаку код Брчког. Он је Михмића, коме се претходно лажно представљао као геометар, у мају 2021. насмрт претукао дршком сјекире.

Тужилаштво Брчко дистрикта саопштило је да су доказали су оптужбе против Бисера те да је правоснажну пресуду изрекао Апеациони суд Брчког.

-Након суђења пред судовима дистрикта, он је правоснажно осуђен на 17 година затвора за убиство из користољубља, пошто је доказано да је Михмића убио с циљем да задржи преваром добијен новац од жртве - рекли су из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Додали су да је убиству претходило дугогодишње познанство оптуженог и жртве, при чему је оптужени у посљедње три године, лажно се представљајући као геометар, константно узимао новац од Михмића да би му наводно осигурао куповину некретнине од дистрикта Брчко.

-Лажно му је приказивао да може осигурати потребне дозволе и путем геометра убрзати поступак, али да му мора давати новац за наводне таксе, поступке лицитације и геодетску накнаду. Како му је Михмић повјеровао, у више наврата му је предао око 80.000 КМ, при чему га је Бисер ради плаћања контактирао путем телефона, лажно се представљајући као геометар Светозар Васиљевић - наводе из Тужилаштва.

Како истичу, Бисер је процесуиран и правоснажно осуђен јер је с циљем да задржи преваром узет новац од жртве, како би избјегао да га врати, планирао, припремио, а затим и убио Михмића.

-Како се наводи у оптужници, коју је Тужилаштво у цијелости доказало, Бисер је 31. маја 2021. године, око 7.30, возилом одвезао Михмића у насеље Јагодњак, а затим га на макадамском путу, који то насеље повезује с Доњом Скакавом, извео и повео у оближњу шуму, гдје му је ударцима дршком сјекире у главу, десно раме и лијеву шаку нанио повреде усљед којих је наступила смрт жртве - навели су из брчанског тужилаштва.

Напомињу да је након убиства Бисер убрзо откривен и ухапшен, а 2. јуна 2021. године предат је Тужилаштву дистрикта на даље процесуирање током којег му је одмах одређен притвор.

-Трајање притвора, на приједлог Тужилаштва, продужено је и након подизања оптужнице 26. новембра 2021. године, којом је оптужен за убиство из користољубља. Као и у највећем броју раније расвијетљених убистава у Брчком, починилац је и у овом случају брзо откривен, а истрага против њега окончана је подизањем оптужнице за мање од шест мјесеци -", истичу из Тужилаштва.

Након главног претреса, он је у септембру прошле године пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ неправоснажно осуђен на затвор од 19 година.

-По жалби одбране, Апелациони суд дистрикта Брчко недавно је измијенио првостепену пресуду у одлуци о казни правоснажно осудивши Бисера за убиство из користољубља на 17 година. Тиме је овај случај добио коначни епилог пред правосуђем дистрикта Брчко, након што је цјелокупан поступак, укључујући тужилачку истрагу, главни претрес и жалбени поступак пред судовима, окончан за нешто више од једне и по године - навели су из Тужилаштва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана