Лажно се представљајући узео новац од осам Приједорчана

ГС
Лажно се представљајући узео новац од осам Приједорчана

ПРИЈЕДОР - Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против Л.С. због низа превара јер се грађанима представљао као комшијин син или породични познаник тражећи у зајам новац, па је тако преварио осам Приједорчана.

Терете га да је у децембру 2019. године у мјесту Сводна дошао до куће М.Б. те му се представио као Милан Пребиловић који заједно са Р.К. издржава казну затвора у КПЗ Фоча те да сакупља новац за прославу православног Божића у затвору.

Оштећени је повјеровао и дао му 100 КМ, које му никада нису враћене.

Терете га да је 14. марта 2020. године око 10 часова у Приједору, насеље Чиркин Поље, дошао пред кућу М.Ш. те му рекао да је син покојног Ч.Ш. и да му треба 40 евра да плати палету дрва која му је стигла, а да ће новац вратити за два сата, па му је оштећени дао новац, који никад није добио назад.

Према оптужници, крајем марта 2020. године у Приједору, у мјесту Гашића насеље, дошао је пред кућу М.К. и тражио 100 КМ у зајам, уз обећање да ће то вратити у вечерњим сатима те му је М.К. дао новац, који му никада није враћен.

Осим тога, терете га и да је 11. априла 2020. године око 16 часова у Приједору, насеље Чиркин Поље, дошао пред кућу Ж.К. те му рекао да је довозио дрва и да му треба 50 КМ како би помогао оцу који је у болници, а да ће новац вратити наредни дан, а оштећени му је дао новац, који му никада није враћен.

У низу превара наведена је и она од 26. маја 2020. године када је око 19 часова у Приједору, насеље Доња Пухарска, оптужени дошао пред кућу М.В. и рекао да је он брат месара Љ.Д. и да му треба у зајам 50 КМ које ће вратити наредни дан, те му је и он дао новац, који му никада није враћен.

Такође га терете и да је 10. јуна 2020. године око 19 часова, у мјесту Гаћани, дошао до куће Б.К., којем је рекао да је он радник његовог комшије и да му је пукла гума на приколици од трактора па треба у зајам 50 КМ како би закрпио гуму. И он му је дао тај износ, који му никада није враћен.

Овог преваранта терете и да је 28. јуна 2020. године око 17 часова у Приједору дошао до куће М.Ч. и рекао да је он мајстор који је пресвлачио намјештај код њега, и да му је потребно 100 КМ које ће му вратити сутра, али новац му никада није вратио.

Такође га оптужница терети да је 6. јула 2020. године око 18 часова у Приједору дошао до куће оштећене Р.С. те јој рекао да је он син њене рођаке и да му је ауто остало у квару те му треба у зајам 100 КМ, а она му је дала новац, који јој никада није враћен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана