Лажни месар на превару одвозио овце

Јелена Станић
Лажни месар на превару одвозио овце

ДОБОЈ - Неџад Дурмић (44) из Грачанице ухапшен је због сумње да се лажно представљао као угледни месар те да је на тај начин преварио на десетине домаћина однијевши им из дворишта овце и козе које им никад није платио, потврђено је “Гласу Српске”.

Дурмић је ухапшен у четвртак, а сумњиче га да је само на подручју Добоја одговоран за 13 превара и једну крађу.

- Ишао је по селима и мјештанима се представљао као угледни месар који откупљује овце, јагњад и козе. Поштени домаћини нису ни посумњали да нешто није у реду, јер им је преварант говорио да ће доћи по још стоке и да ће им тада платити сва дуговања - казао је извор “Гласа Српске”.

Иако се, како је казао овај извор, број жртава из дана у дан повећавао, преварени нису ништа посумњали, те Дурмића нису ни пријављивали полицији.

Клупко се почело одмотавати када је Дурмић “позајмио” идентитет угледног прњаворског сточара са којим има физичку сличност те у његово име узимао стоку на вересију. Овог предузетника почели су да зову преварени мјештани питајући га када ће им платити стоку коју је раније узео. Тек када би дошли на имање видјели би да посао нису склопили са тим човјеком те да су жртве преваре.

Неки домаћини су лопову чак помагали да утовари у камион стоку вриједну и до 5.000 КМ, не узевши понуђени аванас од 100 евра. Према свједочењима преварених, Дурмић је дјеловао поуздано, а повјерење сточара добијао је и добрим познавањем стоке, те прихватљивом откупном цијеном.

- Сумња се да је пустошио оборе Посавине, Крајине, али и ФБиХ. Ојадио је мјештане Дервенте, Прњавора, Модриче, Српца, а стигао је и до Челинца и Лакташа - казао је извор “Гласа Српске”.

У Полицијској управи (ПУ) Добој казали су, наводећи иницијале, да је Дурмић осумњичен за десетине превара почињене ове и прошле године. 

- Сумња се да чинио иста кривична дјела и у Шамцу. Након хапшења, био је на криминалистичкој обради у полицији - казали су у ПУ Добој.

Додали су да је након испитивања предат у надлежност Окружног тужилаштва Добој на даље поступање.

Апел

Из полиције су апеловали на грађане Српске да буду посебно пажљиви при продаји стоке, те да уколико препознају да су жртве овог преваранта случај пријаве најближој полицијској станици или да позову број 122.

- За сада нам је пријављено 14 случајева за које сумњичимо Н. Д, али постоји бојазан да је број жртава већи - казали су у полицији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана