Лажни хуманитарци из три куће украли око 800 КМ

Срна
Лажни хуманитарци из три куће украли око 800 КМ

БИЈЕЉИНА - Бијељинска полиција примила је три пријаве од лица из Велиног Села и Батковића да су непознати мушкарци, који су се представили као припадници хуманитарне организације, искористили непажњу и украли им новац у укупном износу од око 800 КМ.

Полицијска станица Бијељина два јуче око 13.30 часова запримила је пријаву
од оштећене из мјеста Батковић да су је преварила два непозната мушкарца средње старосне доби, која су у двориште њене породичне куће дошла са тамним /највероватније црним/ аутомобилом и представили се као представници хуманитарне организације која дијели новчану помоћ старијим лицима.

"Искористивши непажњу оштећене, оштетили су је за 100 КМ и 50 евра", саопштено је данас из Полицијске управе Бијељина.

У саопштењу је наведено да се истог дана у 14.20 часова полицији обратила оштећена жена из мјеста Велино Село, која је пријавила два непозната мушкарца средње старосне доби, која су нудила хуманитарну помоћ и том приликом искористила њену непажњу и из куће украла 500 КМ.

"Око 16.00 часова истог дана оштећено лице из Батковића пријавило је полицији да су га наведена лица оштетила за 50 евра", наведено је у саопштењу.

О свим пријавама обавијештено је надлежно тужилаштво, а полицијски службеници раде на утврђивању свих чињеница и околности, као и на идентификовању лица која су на подручју Бијељине починила кривично дјело превара.

Полицијска управа Бијељина позива грађане који су били жртве преваре да то пријаве у најближој Полицијској станици или на број телефона 122.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана