Лажне дојаве у Сарајеву: Двојица малољетника на испитивању

ГС
Лажне дојаве у Сарајеву: Двојица малољетника на испитивању

САРАЈЕВО - Полиција у Кантону Сарајево вечерас је лишила слободе двојицу малољетника, једног због сумње да је лажно дојављивао постојање експлозивних направа у школама, а другог да је за то знао и да је пружио помоћ учиниоцу.

Први малољетник осумњичен је за кривично дјело угрожавање сигурности у вези са лажним пријављивањем, а други за непријављивање кривичног дјела и помоћ учиниоцу након извршеног кривичног дјела.

Ова два малољетника су на криминалистичкој обради, саопштено је из тужилаштва Кантона Сарајево.

- Два малољетника која су слободе лишена претходне ноћи, предати су у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва - додаје се у саопштењу.

У службеним просторијама Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, током дана још четири малољетника су испитана у својству осумњичених за кривична дјела угрожавање сигурности у вези са лажним пријављивањем.

Из тужилаштва су додали да су два малољетника саслушана у својству свједока.

- Заједнички тим који дјелује под руководством Кантоналног тужилаштва, а који чине припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и Федералне управо полиције, наставља интензиван рад на идентификовању и лоцирању свих лица која су у претходном периоду чиниле ова кривична дјела и оних који су за њих знали и на различите начине помагали учиниоцима - додаје се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана