Лажирали возачке дозволе за око 180 особа

Срна
Лажирали возачке дозволе за око 180 особа

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је оптужницу против Хасибе Зајковић, Рамиза Топаловића, Нермина Сејдића, Мите Хасима, Реџепа Гашија и Кенана Топаловића који се терете за кривична дјела организовани криминал, злоупотребу положаја или овлаштења, примање дара и других облика користи и фалсификовање службених докумената.

Према наводима из оптужнице, Зајковићева, виши референт за послове возачких дозвола у Сектору за администрацију Ново Сарајево, МУП-а Кантона Сарајево, терети се да је од априла 2010. до октобра 2019. године организовала и руководила криминалном групом чији су чланови Топаловић, Сејдић, Хасим и Гаши, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Зајковићева и чланови групе су за око 180 особа прибавили возачке дозволе, које нису имале положен возачки испит.

Модус операнди је био различит, у неким случајевима је у досије возача Зајковићева улагала фалсификовано увјерење о положеном испиту за возача моторних возила или фалсификоване иностране возачке дозволе, које су набављали чланови групе.

У другим случајевима би у службени спис и електронске евиденције Зајковићева уносила неистините податке о постојању положеног возачког испита, раније издате возачке дозволе без икакве, па и фалсификоване документације. Чланови групе или особе које су они ангажовали, тражили су новац за издавање возачких дозвола, и то од 600 до 4.000 КМ.

На овај начин Зајковићева и чланови групе за организовани криминал су остварили противправну имовинску корист у износу од 104.029 КМ, а новац дијелили међусобно.

У оптужници је предложено одузимање незаконито прибављене имовинске користи.

Поступајући тужилац је за главни претрес предложила суду саслушање 80 свједока, три вјештака и извођење око 400 материјалних доказа. Оптужница је прослијеђена Кантоналном суду у Сарајеву на потврђивање.

Тужилаштво Кантона Сарајево је у претходном периоду, колико је трајала ова истрага идентификовало и оптужило и око 60 особа које су за новац добили возачку дозволу, а на коју нису имали право, наведено је у саопштењу.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана