Лакташанин сумњичен за тешке крађе пријетио дјевојци

Небојша Томашевић
Лакташанин сумњичен за тешке крађе пријетио дјевојци

ЛАКТАШИ – Ђуро Убипарип из Лакташа испитан је у полицији због сумње да је слао пријетеће попруке познаници, потврђено је "Гласу Српске".

Он је познат полицији од раније по кривичним дјелима, крађама, али и тучама.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, Убипарипа терете за угрожавање сигурности.

- Полицији је 30. јуна оштећено лице пријавило да јој је Ђ.У. путем друштвене мреже послало више порука пријетећег садржаја, што је код оштећене изазвало осјећај страха и угрожености по живот и тијело - саопштено је из полиције.

Наводи се да се дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, изјаснио да се ради о кривичном дјелу угрожавање сигурности. Он је  наложио да се предузму неопходне мјере и радње, а након комплетирања и документовања предмета против лица Ђ. У. достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Убипарип је хапшен 2015. године у акцији "Клијешта" због сумње да је заједно са још двије особе починио више крађа тешких око 30.000 КМ.

Он је познат и по сукобу из 2014. године када га је хицем из пушке у кафићу "Код Француза" у Трну  ранио Драган Ч. из Јаблана код Лакташа. Пуцњави је претходио сукоб између двојице познаника због дуга од 40 марка које је Драган Ч. дуговао Убипарипу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана