Лакић: Био сам убица за изнајмљивање

Горан Обрадовић
Лакић: Био сам убица за изнајмљивање

СAРAЈЕВО - Више криминалних група користило је моје услуге, био сам убица за изнајмљивање. Значи, код мене дођеш, наручиш исто као флашу ракије. Наручиш, болан, или пљачку или отмицу или изнуду. Моментално!

Рекао је ово Миленко Лакић, члан злочиначке организације на чијем челу је Зијад Турковић, свом цимеру из ћелије Младену Џидићу и додао како су га приводили цијели живот.

Он је причао Џидићу о бескрупоулозном начину убијања, те осталим криминалним радњама којима се бавио.

- Све вође група, од Шарића (Дарка), Јоце (Aмстердама), Угљеше који је убијен, Ђоке (Ждрала), Зике (Турковића) имали су свједоке покајнике, који су изјављивали истину - рекао је Лакић.

Говорио је како полиција има информацију да је привођен, да је Угљеша наредио да убије неког типа, као и да су то исто наређивали Јоца, Ђока и Турковић, али да немају материјалне доказе да га осуде, па су га пуштали.

Он је, надаље, причао да за вријеме његовог боравка у притвору није било убистава, док су се за вријеме његовог боравка на слободи константно дешавала убиства.

- Мир, тишина, а је л' изађем, "пуффф"... Сад да изађем, ако не би било два у року мјесец, пљуни ме. Ето, два, говорим минимално! Мјесец, ајмо! И опет ништа, и опет изађем, опет "пуфф" нешто убијено и то неко ме видио, неће близу - причао је Лакић у затвору.

Он је причао да га, осим због убистава у БиХ, траже и у другим земљама, а највише у Бугарској јер је тамо "у кратком року побијено све заједно са обезбјеђењима". Он је додао да се за та убиства сумњиче он, браћа Матинић и још пет-шест људи.

Причао је и о убиству Емира Хаџића из Мостара.

- Колико знам, убијен је напољу и стављен у возило. Чуо сам од убице да је молио да га не убију - казао је Лакић.

Лакић је причао и да се појавио свједок који говори о његовим и везама Зијада Турковића са браћом Шарић, нарко-босовима који су свој посао водили из Србије.

- Има сада неки трећи-четврти свједок који говори да сам убио пар људи за Шарића. Зато су ми и узимали ДНК, као и да је Зика добар пријатељ са њима. Aли, није мјеродаван свједок, а нема ни Шарића да то потврде - причао је Лакић.

Према Лакићевим ријечима, убијени Митхат Мекић био је опасан и опрезан, чувао се, а опасна је била и његова дјевојка Марија Салас Кортез, која је такође убијена. Навео је да је Кортезова побјегла из нарко-картела када је убијен њен момак који је био вођа. Рекао је да је и она била убица и много опаснија од Микија (Мекића).

Лакић је причао и о томе како је Мекић увијек пио на сламку коју би понио са собом, као и да никад није бацао жвакаћу гуму него би је умотао у папир и ставио у џеп, да не би остала ДНК.

- За њега и Ћеху (Младена) су говорили да их је немогуће убити, а сад мене терете за обојицу. Прича кружи да, ако неког не можеш убити, или зови Калинића или мене, замисли докле су мене извикали - рекао је Лакић.

Он је причао и како је Турковићева супруга Шејла опасна и да може загорчати живот својим текстовима.

Некадашњи замјеник министра полиције Србије, сада адвокат Божа Прелевић, каже да изјава Миленка Лакића није никаква новост за полицију и да би тужилаштво требало да провјери његове наводе.

- Треба испитати ко је за кога убијао и шта је мотив оваквог признања. Треба водити рачуна и зашто Лакић то сада прича јер постоје егзибиционисти који причају само да би привукли пажњу јавности. Пример за то је "земунац" Милош Симовић. Он је пре суђења говорио да зна све око атентата на Зорана Ђинђића, али у поновљеном поступку није ништа рекао - изјавио је Божа Прелевић.

Убиства

У снимљеним разговорима између Миленка Лакића и Младена Џидића он признаје убиство Милијана Маринковића из Зворника, као и убиство Рате Спаића које се десило 2006. године у Источном Сарајеву. 

Испричао је како је поставио бомбу у дворишту и разнио Маринковића.

Када је ријеч о убиству Спаића, он је рекао да је пуцао кроз стакло угоститељског објекта у којем је Спаић сједио са друштвом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана