Лакета: Нема информација о мотивима нападача из Зовог Дола

Срна
Лакета: Нема информација о мотивима нападача из Зовог Дола

ТРЕБИЊЕ- Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да о мотивима лица које је пуцало на полицију и мјештане у невесињском селу Зови До још не може дати информације јер је истрага у току, а утврђено је да је у два наврата овај мушкарац илегално прешао границу БиХ.

"За сада је утврђен идентитет, да је француски држављанин, да није ријеч о мигранту и да је лице које је сигурно било обучено да рукује ватреним оружјем и експлозивним направама, што је и показао у том догађају", рекао је новинарима Лакета.

Он је додао да је утврђено да је лице у два наврата илегално прешло границу БиХ, односно у једном случају је депортовано током 2023. године из БиХ у Хрватску, да би након тога у још неутврђеном временском размаку опет ушао у БиХ и Републику Српску.

"О мотивима његовог наступа везано за догађаје у Зовом долу још не могу да дам информације јер је истрага у току. Чим добијемо одређене информације које би евентуално указивале о евентуалним мотивима, подијелићемо их са јавности", рекао је Лакета на конференцији за медије Полицијске управе Требиње.

Он је рекао да су код овог лица нађени предмети који потичу из кривичног дјела из Берковића, а пријављени су надлежној Полицијској станици.

"С обзиром на то да су радњом увиђаја изузети ти документи, те ствари које су пронађене, а пријављена је крађа, са сигурношћу можемо рећи да лице има везе са оним што се дешавало у Берковићима. Да ли их је било више или је био сам, и у том правцу водимо истрагу и чим добијемо информације уступићемо их", рекао је Лакета.

Лакета је објаснио да је на подручју Берковића било више пријава, а одређена документа које су украдена су пронашли код овог француског држављанина. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана