Лагао да је пао низ степенице, полиција у шуми нашла закопан аутомобил

Срна
Лагао да је пао низ степенице, полиција у шуми нашла закопан аутомобил

СПЛИТ - Младић (25) који је протекле седмице с Хвара са тешим повредама доведен у сплитску болницу, љекарима је рекао да је пао низ степенице, а уствари је имао саобраћајну несрећу након које је закопао аутомобил како би прикрио доказе, сазнаје Индекс у сплитској полицији.

У полицији кажу да су још у четвртак обавијештени да је 25-годишњак с тешким повредама пребачен у сплитску болницу и да је љекару рекао да је пао низ степенице. Међутим, полиција је у томе уочила нелогичности и нејасноће.

- Обзиром на утврђене нелогичности и то да је 25-годишњак до сада евидентиран као починилац саобраћајних прекршаја, наставили смо да прикупљамо информације и дошли до сазнања како постоји могућност да је имао несрећу ради чега смо направили детаљан обилазак локалних путева које воде од Јелсе и Врисника према другим оближњим мјестима. Између мјеста Завала и Иван Долац уочили смо свијеже трагове кочења и бочног заношења возила, односно мјесто гдје се вјероватно догодила саобраћајна несрећа. Међутим, тамо су пронађени само дијелови возила - саопштили су из сплитске полиције.

Навели су и да су даљњим радом на терену дошли до сазнања да се на том мјесту догодила несрећа те да је возило највјероватније уклоњено и скривено како се за несрећу не би сазнало.

Полиција је потом 29. јануара у шуми у близини мјеста Врисник пронашла већи насип свијеже земље, а испод ње закопан аутомобил чије су дијелове полицајци пронашли на мјесту саобраћајне несреће.

Истргом је утврђено постојање сумње да 25-годишњак није прилагодио брзину стању и условима на путу усљед чега је изазвао несрећу с материјалном штетом, а возилом је управљао прије стицања тог права.

Због тога је против њега надлежном прекршајном суду поднесен оптужни приједлог, а полиција наставља да истражује овај случај домишљатог прикривања несреће с каквим се још нису сусрели.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана