Квар на електроинсталацијама узрок пожара у Бућа Потоку

ГС
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Увиђај сарајевском насељу Бућа Поток, гдје је у петак избио пожар на стамбеном комплексу у којем живи око 20-ак људи обављен је јуче, а утврђено је да је узрок квар на електроинсталацијама, јавио је Кликс.

Увиђајем је руководио дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево, те је, између осталог, а према прелиминарном налазу овлашћеног вјештака противпожарне заштите, констатовано да је квар на електроинсталацијама узрок пожара.

-Полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова (МУП-а) под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево настављају даљи рад на расвјетљавању и документовању овог догађаја - саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

У пожару је изгорјело неколико малих стамбених објеката спојених у један комплекс, а људи који су ту живјели су остали без крова над главом с обзиром на то да је веома брзо све изгорјело.

Станари су већ тада претпостављали да је узрок пожара који их је пробудио тог јутра и однио им домове, заправо лоша инсталација.

Једна од станарки је истакла да је мјесецима говорила власнику објекта да смрди струја, али да је он игнорисао тај проблем.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана