Криминалац лажно пријавио да су га у Бањалуци напали "тамнопути младићи"

Ј.С
Криминалац лажно пријавио да су га у Бањалуци напали "тамнопути младићи"

БАЊАЛУКА - Осуђени криминалац Владимир Опачек (28), држављанин САД, лажно је пријавио да су га у бањалучком насељу Лазарево напала и опљачкала тројица "тамнопутих младића", незванично сазнаје "Глас Српске".

Опачек је у уторак пријавио да су га непознати мушкарци у близини фабрике "Витаминка" напали и украли новчаник и сат, а како сазнајемо полиција је након краће истраге посумњала у његове наводе те га је привела на испитивање.

- Он је одбио полиграфско испитивање, те је касније казао да га нико није напао те да су повреде које је имао настале када је пао у трње - казао је извор "Гласа Српске" и додао да се Опачек није могао сјетити гдје су му новчаник и сат.

У Полицијској управи Бањалука рекли су, не износећи детаље, да су прикупили доказе и утврдили да над В.О. није извршено разбојништво.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се тужилаштву достави извјештај о предузетим мјерама и радњама - казали су у полицији.

У медијима се појавила вијест да су нападачи били мигранти, који су иначе свакодневна појава у овом бањалучком насељу због близине Аутобуске и Жељезничке станице.

Опачек је 2013. године у Америци, према наводима страних медија, осуђен на десет година затвора, од којих је одлужио пет.

Он је такође у Бањалуци неправоснажно осуђен на четири године затвора због покушаја убиства када му је изречена и обавезна мјера психијатријског лијечења на које није упућен због неправоснажности пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана