Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском

ГС
Foto: Илустрација

КАРЛОВАЦ – Полиција у Хрватској поднијела је надлежном државном тужилаштву у тој земљи кривичне пријаве против двојице држављана БиХ који су  у недјељу са два возила, у којима су кријумчарили мигранте, незаконито прешли границу БиХ и ушли у Хрватску.

-Том приликом оштетили су спуштену рампу и ограду на прелазном мјесту - истичу из полиције и додају да је полиција убрзо зауставила комби са регистарском ознаком БиХ и аутомобил карловачких регистарских ознака. Њих су возили држављани БиХ старости 36 и 38 година - наводе из полиције.

Додају да је у истрази утврђено да су осумњичени из користољубља, за унапријед договорени новац, у возилима превозили стране држављане до крајњег одредишта.

-Утврђено је да су страни држављани који су превожени, незаконито ушли у Хрватску те су сви изразили намјеру подношења захтјева за међународну заштиту – кажу у полицији.

Наглашавају да је након криминалистичке истраге полиција против осумњичених надлежном државном тужилаштву поднијела кривичне пријаве.

Против држављанина БиХ (36) поднесена је кривична пријава и због почињеног кривичнеог дјела оштећење туђе ствари, а против његовог сународњака (38) због кривотворење исправе будући да су на возилу биле неприпадајуће регистарске таблице.

Над њима је спроведено криминалистичко истраживање због сумње у почињење кривичног дјела незаконито улажење, кретање и боравак у Хрватској, другој држави чланици Европске уније или потписници Шенгенског споразума.  
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана