Почела хапшења осумњичених за цртање графита на возилима ГРАС-а

Г.С.
Foto: Klix.ba

САРАЈЕВО – Сарајевска полиција је почела са хапшењима особа које се сумњиче за уништавање возила предузећа ГРАС, а законом су предвиђене новчане и затворске казне.

Сарајевско предузеће се сусреће свакодневно с различитим облицима уништавања возила, а све чешће је у питању вандализирање реклама на трамвајима и тролејбусима, што овом предузећу намеће низ проблема, наводе из фирме Info Media Group , којој је додијељен уговор за рекламирање на ГРАС-овим возилима.

Полиција Кантона Сарајево је синоћ привела неколико особа осумњичених за овај облик вандализма и тренутно раде на утврђивању њихових идентитета.

Раније неидетификоване особе преко реклама на возилима јавног пријевоза исписују графите, чиме наносе, како су саопштили из Info Media Group а, значајну материјалну и репутацијску штету, како по сам ГРАС, тако и по компанију Info Media Group која врши закуп површина за пласирање рекламних порука на возилима.

 

“Полицијски органи интензивно раде на расвјетљавању ових кривичних дјела, врше привођења и саслушавања осумњичених за ова кривична дјела, а особе за које се утврди да су оштетили возила ГРАС-а, бит ће предвиђене високе новчане, али и затворске казне”, указали су.

Компанија Info Media Group је оштро осудила сваки чин вандализма и континуираног уништавања јавне имовине, јер, осим причињене материјалне штете, доводе у питање и редовно одвијање јавног пријевоза те наносе финансијске посљедице оглашивачима који су закупили овај јавни простор.

Нагласили су да за услуге пласирања реклама уредно плаћају порезе и на вријеме измирују све обавезе те су позвали све грађане да се одговорно односе према возилима јавног пријевоза и не оштећују возила која представљају јавно добро, преноси Кликс.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана