Кредитним малверзацијама оштетили банку за 184.000 КМ

Н. Т.
Кредитним малверзацијама оштетили банку за 184.000 КМ

БАЊАЛУКА - Горан Миљановић (56) из Добоја те још пет особа и једно предузеће осумњичени су да су фалсификовањем исправа и другим обманама оштетили једну банку за 184.000 КМ, потврђено је „Гласу Српске“.

Како сазнајемо осим њега осумњичени су Симеун Мијић (42) из Добоја, Мирко Вученовић (57), Далибор Вученовић (27) и Милан Вученовић (31) из Српца те А.Ј. из Модриче.  Миљановића терете за превару те за фалсификовање исправе и обману при добијању кредита или других погодности,а  та два дјела се стављају и осталим осумњиченима на терет.

Према нашим информацијама Миљановић је остале довео у заблуду те их фиктивно запослио у предузеће у којем је радио, а затим наговорио да подигну кредит на основу тог запослења.

- Од њих је тражио да му дају дио новца од кредита који подигну, а заузврат обећао да ће он такође враћати рате, односно пола кредита. Међутим он то није урадио. Вученовићи као и А.Ј. су осумњичени за  јер су знали да су фиктивно запослени и да се ради о превари-рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Бањалука наводећи иницијале саопштили су да је против осумњичених поднесен извјештај бањалучком Окружном тужилаштву за почињена кривична дјела. Навели су да Г.М. терете  за превару, фалсификовање исправе и обмана при добијању кредита или других погодност, док се осталима на терет стављају фалсификовање исправе и обмана при добијању кредита или других погодност.

- Пријављено лице Г.М. се сумњичи да је маја до новембра 2022. године као одговорно лице привредног друштва, са циљем остваривања противправне имовинске користи довело у заблуду лица С.М., М.В., Д.В., М.В., А.Ј. и банку. Он је је направило и овјерило лажну документацију, са којом су наведена лица поднијела захтјев за кредит код банке, обећавајући наведеним лицима да ће плаћати пола износа кредита за њих- пише у саопштењу.

Даље се наводи да се С.М., М.В., Д.В., М.В. и А.Ј. се сумњиче да су наведена кривична дјела починила током 2022. године, на начин да су са циљем остваривања противправне имовинске користи, лажну документацију које је направило и овјерило лице Г.М., приложила као праву приликом подношења захтјева за кредит.

- Привредно друштво се сумњичи да је током 2022. године довело у заблуду банку, на начин да су одговорна лица друштва, сачинила и овјерила неистините податке. Наведеним кривичним дјелима банка је оштећена за износ од 184 000 КМ-стоји у полицијском саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана