Крао струју, кажњен условно и новчано

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР- Основни суд у Приједору изрекао је условну осуду лицу из овог града С.И. за почињено кривично дјело крађа електричне енергије или природног гаса, које је оптужени и признао.

Њоме је утврђена казна од шест мјесеци затвора која се неће извршити ако оптужени у року годину и по од правоснажности пресуде не учини ново кривично дјело.

Према пресуди, С.И. је крив што је од неутврђеног дана до 20. јуна 2019. године у Трнопољу код Приједора у породичној кући неовлаштено прикључио струју која је претходно била искључена са електроенергетске мреже, те потрошио 1.726,83 КМ електричне енергије мимо мјерног уређаја на штету "Електрокрајине" Бањалука, прибавивши противправну имовинску корист у истом износу.

Окривљени С.И. дужан је платити новчану казну од 300 КМ и 150 КМ трошкова судског паушала у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

Уколико се новчана казна не плати у року, суд ће наредити њено принудно извршење, а уколико ни путем принудног извршења не буде наплаћена у року годину дана, суд ће је замијенити казном затвора тако што ће за сваких започетих 50 КМ новчане казне рачунати један дан затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана