Крали гориво из фирме у којој су радили, продајом „зарадили” 16.000 КМ

Јасмина Салопек
Крали гориво из фирме у којој су радили, продајом „зарадили” 16.000 КМ

ГРАДИШКА -Драган Ђ (53), Драгомир Г (41), Данило С. (39) и Огњен Г. (28) ухапшени су због сумње да су из радне машине украли погонско гориво вриједно 16.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Сазнајемо да су Драган Ђ. и Огњен Г.  чувари радилишта фирме "Еко Еуро тим", док су Драгомир Г. и Данило С. багеристи у тој фирми.

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, наводећи иницијале осумњичених, да је крађа пријављена у уторак ујутро.

 Полицији је пријављено да у мјесту Доња Долина и Греда код Градишке, тада непозната лице краду гориво из радне машине власништво приватног предузећа - стоји у саопштењу.

Додају да су полицајци након пријаве на терену уочили Д. Ђ. који је управљао "фиатом", те су прегледом возила у пртљажнику пронашли више канистера у којима се налазило погонско гориво. - Даљим радом на терену идентификовани су и Д.С, О.Г. и Д.Г. који су заједно са Д.Ђ. учествовали у крађи горива из машина, те су сви ухапшени - појаснили су из полиције. Осумњиченима се на терет ставља да су од маја ове годиме константно крали гориво. Они су украли око 5-000 литара, те га међусобно дијелили и продавали трећим лицима, чиме су предузећу причинила материјалну штету у износу од око 16.000 КМ - рекли су у полицији.

Код куће Драгомира Г. пронађено је око 648 литара горива, које је враћено оштећеном.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против ухапшених поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу крађа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана