Крали аутомобил па пустили пса на патролу, полицајац морао да пуца

ГС
Крали аутомобил па пустили пса на патролу, полицајац морао да пуца

САРАЈЕВО - Двојица Сарајлија које је полицијска патрола затекла у крађи аутомобила лишени су слободе након што су на полицајце пустили пса, преноси портал Кликс.

Пас је лакше повриједио једног полицајца који је био принуђен да пуца и убије животињу.

Полиција је синоћ у 23.05 часова обавијештена да је у улици Турханија у општини Центар у току крађа аутомобила, а доласком на мјесто догађаја полицијски службеници су у кређи затекли двије непознате особе које су се покушале удаљити са лица мјеста.

Како је саопштила полиција, једног осумњиченог полицајци су одмах задржали, док је други, водећи пса на повоцу, наставиио да бјежати да би, након што су га полицијски службеници сустигли, пустио пса са повоца на полицајце.

-Том приликом је пас напао и угризао за ногу једног полицијског службеника наносећи му повреду у предјелу ноге, тако да је он како би спријечио даљњи напад употријебио службено ватрено оружје, испаливши из пиштоља два, а с обзиром на то да се напад наставио и још три метка у правцу пса – наведено је у саопштењу.

Након тога, полицијски службеници су, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело напад на службену особу у вршењу послова сигурности, лишили слободе А.Н. (35) из Сарајева, а због постојања основа сумње да је починио кривично дјело тешка крађа у покушају, ухапсили А.З. (43) године из Вогошће.

Повријеђеном полицијском службенику љекарска помоћ је пружена у Општој болници „Прим. др Абдулах Накаш“, гдје су му установљене лакше тјелесне повреде.

О догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево, а ухапшени су предати у просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево. Наставља се рад на документовању наведених кривичних дјела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана