КПЗ Бањалука: Чолић премјештен на фарму због примјерног владања

Г.С.
Foto: bntv

БАЊАЛУКА - Казнено поправни завод (КПЗ) Бањалука огласио се поводом информација да је Марко Чолић, правоснажно осуђен на пет година затвора због покушаја убиства новинара Владимира Ковачевића пребачен у полуотворени тип затвора, односно на затворску Фарму.

Вршилац дужности директора КПЗ Бањалука Драган Јевђенић тако је, између осталог, навео да је Чолић примјерног владања и сврстан у "најбољу А2 класификационо-стимулативну групу".

Чолић је раније био запослен у затворском вешерају, али и на другим мјестима на којима је чак и награђиван?!

– С обзиром да је привредна јединица имала потребу за ангажовањем одређеног броја затвореника на вањским радилиштима у оквиру грађевинске оперативе, Марко Чолић је од 3. марта 2021. године био ангажован на овим пословима, а од 16. априла ове године и на пословима одржавања хигијене у управној згради – навели су из КПЗ Бањалука.

Додају како је постојала потреба и за ангажовањем затвореника на фарми, па је Чолић 26. маја премјештен у ово полуотворено одјељење бањалучког затвора.

Чолић има позитиван однос према раду, због чега је и награђиван.

У информацији коју је КПЗ доставио Министарству правде РС, а они је прослиједили порталу Српскаинфо као одговор на наша питања везана за конкретан случај, наводи се и како је "анализом досадашњег праћења рада, владања и понашања" закључено да Чолић раније није осуђиван, да је отац троје малољетне дјеце, да му је стало да очува породичне релације док се налази на издржавању затворске казне, да је примјеран по свим елементима праћења рада, владања и понашања.

Из КПЗ Бањалука су још навели да Чолић има позитиван однос према раду, због чега је и награђиван, да није дисциплински кажњаван, да је издржао више од половине затворске казне и да је у "А2 класификационо-стимулативној групи".

Марко Чолић правоснажно је осуђен у марту прошле године на пет година затвора због покушаја убиства новинара БН телевизије Ковачевића.

Врховни суд РС је након одлучивања Чолићу повећао казну за годину дана у односу на првостепену пресуду Окружног суда у Бањалуци.

Чолићев саучесник у покушају убиства, Недељко Дукић, у новембру прошле године осуђен је на четири године затвора.

Ова пресуда још није правоснажна, јер се бањалучко тужилаштво жалило Врховном суду Републике Српске, преноси srpskainfo.com

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана