Которварошанину потврђене двије године робије за покушај обљубе дјевојчице

Небојша Томашевић
Которварошанину потврђене двије године робије за покушај обљубе дјевојчице

БАЊАЛУКА - Миле В. из Котор Вароша правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на двије године затвора због покушаја обљубе 12-годишње дјевојчице у октобру 2018. године.

Ова казна му је изречена  након што је судско вијеће потврдило првостепену пресуду коју је, након поновљеног поступка, изрекао Окружни суд у Бањалуци.

Секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић, за "Глас Српске" је потврдила да је вијеће одбило као неосноване жалбе окружног јавног тужиоца у Бањалуци и браниоца оптуженог, те је потврђена првостепена пресуда.

Првом пресудом Миле В. је 2019. године  осуђен на пет година затвора, али је ту пресуду Врховни суд  Српске укинуо и поступак вратио на ново суђење. Након поновљеног поступка  му је изречена казна од двије године.

Случај је због заштите жртве био затворен за јавност, а у оптужници се наводило да је Миле В. дјевојчицу, коју је познавао, пресрео и покушао је наговорити да имају сексуални однос. Дјевојчицу је наводно видио у друштву момка и запријетио јој је да ће то рећи њеним родитељима, уколико не буде имала однос с њим. Том приликом он је дјевојчици рекао да оде кући да се окупа и да дође у његов апартман.

Када је дјевојчица покушала побјећи, зграбио ју је за рукав дукса и повукао према себи и том приликом њој је испао мобилни телефон из џепа те се  разбио. Она се ухватила за ограду, а  напасник  јој је пришао с леђа, ставио јој руке на тијело и покушао је пољубити. Она је то спријечила тако што је уста прекрила руком.

Оптужени јој је поновио да дође код њега у апартман, пријетећи да ће свима причати нешто ружно о њој. Упозорио ју је и да никоме не смије причати о томе што се догодило. Дјевојчица се потом успјела отети и побјећи кући и све је испричала родитељима, који су педофила пријавили полицији, па је ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана