Котор Варош: Аутомобилом усмртио дјечака испред гараже ФОТО

Н. Томашевић Фото: А. Чавић
Котор Варош: Аутомобилом усмртио дјечака испред гараже ФОТО

Котор Варош - Дјечак Предраг Авдаловић (13) погинуо је у недјељу око 21 час испред гараже у селу Тешићи код Котор Вароша, када га је ударио аутомобил "пежо 106", којим је управљао Срећко Ђукарић.

У тренутку када се догодила трагедија дјечак је сједио испод надстрешнице гараже и ножем оштрио дрвене кочиће у близини викендице његовог дједа поред које пролази макадамски пут.

Из бањалучког Окружног тужилаштва потврђено је да се ова тешка несрећа догодила око 21 час и да је дјечак погинуо док је био у дворишту породичне куће. Казали су да ће узрок несреће бити утврђен након што се обаве неопходна вјештачења возила.

Портпарол тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић је казала да је наређено узимање крви од возача како би се утврдило да ли је возио пијан, те обдукција тијела дјечака да би био утврђен тачан узрок смрти.

Према незваничним информацијама, непосредно прије несреће Ђукарић се кретао "пежоом" из правца Котор Вароша и наводно је био пијан.

Када је дошао у близину гараже гдје се налазио дјечак изгубио је контролу, ударио у два стуба који су држали кров надстрешнице и избио их. Том приликом ударио је дјечака који је задобио тешке повреде од којих је преминуо у которварошком Дому здравља "Свети Пантелејмон".

Очевици несреће су испричали да је од силине удара дјечак одбачен неколико метара даље од мјеста гдје је био. На мјесту гдје га је одбацио аутомобил и јуче су стајале патике и крв. Прва му је у помоћ притекла бака Добрила Тешић која се налазила у дворишту поред чесме. Када је она закукала окупили су се и мјештани. Стигли су дјечаков дјед Миладин Тешић заједно са Денисом Барјактаревићем. Они су били на оближњем пропланку у лову. Бајрактаревић је одмах дјечака одвезао аутомобилом у болницу у Котор Варош.

Први комшија дјечаковог дједа Миладина, Момир Петровић рекао је да је шокиран несрећом. Казао је да је с њим и његовим дједом и баком често пио кафу и ракију када су долазили у село. За трагедију је сазнао тек јуче ујутро.

- Дјечак је био живахан, али никада није правио проблеме. Много је помагао дједу и баки. Ово је трагедија за читаву породицу и село - рекао је Петровић.

Настрадали дјечак био је ученик седмог разреда Основне школе "Свети Сава" у Котор Варошу. Његова разредница Јелена Кезија рекла је да су ученици са болом примили вијест о погибији свог другара. Истакла је да је дјечак био миран и добар ученик.

Дјечакови родитељи и сестра живе у Чачку у Србији, а дјечак се код дједа и баке, мајчиних родитеља, доселио прошле године. Његови родитељи данас би требало да стигну у Котор Варош када ће бити одређен и датум сахране.

Позајмио аутомобил

Како смо сазнали од мјештана села Тешићи, Срећко Ђукарић, који је "пежоом" ударио дјечака, тог дана је кренуо према кући његовог дједа Миладина Тешића да тражи Дениса Барјактаревића са којим је друговао.

Аутомобил "пежо", којим је усмртио дјечака, није његово власништво, већ га је позајмио од познаника.

.

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана