Коста Пандуревић ухапшен због покушаја убиства Адија Нукића

Н.Т.
Коста Пандуревић ухапшен због покушаја убиства Адија Нукића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Коста Пандуревић (22) из Источног Сарајева ухапшен је због сумње да се може довести у везу са покушајем убиства Адија Нукића (32) који је јуче рањен са више хитаца из пиштоља испред кафе бара "Мока" у Источном Сарајеву, потврђено је „Гласу Српске“.

Полиција је пронашла и мотор „КТМ“ с којег је нападач пуцао на Нукића,а био је скривен недалеко од куће гдје осумњичени боравио.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, Пандуревића терете за покушај убиства и он ће након испитивања бити предат тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево на даље поступање.

- Лице К.П. се сумњичи да је дана 19. јула године око 16,55 часова испред угоститељског објекта у Спасовданској улици у Источном Сарајеву употребом ватреног оружја нанио тешке повреде лицу иницијала А.Н. из Сарајева. Такое, полицијски службеници током претреса пронашли су и мотор марке КТМ, који је осумњичени користио у кривичном дјелу-саопштено је из полиције.

Напад на Нукића десио се у Спасовданској улици у Источном Сарајеву,а  нападач који је био маскиран кацигом на њега је испалио неколико хитаца из пиштоља.

Према незваничним информацијама најмање три хица су погодила Нукића у предјелу доњих екстремитета и љекарска помоћ му је указана у Болници "Србија". Потом је пребачен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву гдје је задржан на даљем лијечењу.

Нападач је тада побјегао према Јахорини и за њим је покренута велика потрага, у коју је укључен и МУП Кантона Сарајево. Убрзо након покретања истраге полиција је пронашла и ухапсила током ноћи када је и пронађен мотоцикл који је користио.

Нукић је познат по чињењу кривичних дјела и хапшен је  у октобру прошле године у наставку акције "Рез" због сумње у организовани криминал и трговину наркотицима. Тада му је одређен притвор, али у априлу је одлуком Суда БиХ пуштен на слободу, када су му одређене мјере забране. Нукић се терети за организовани криминал и неовлаштени промет дрогама заједно са Блаженком Рашевићем, Елвисом Кељмендијем, Ајлином Ахмићем и Анелом Сејфовићем. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана