Корумпирани инспектори пред тужиоцем (VIDEO, FOTO)

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Порески инспектори који су пали у акцији "Улог", Александар Милетић (41) и Ђуро Ракић (65), предати су у надлежност Републичког тужилаштва, а терете их да су од власника једне приватне фирме тражили и узели око 3.500 КМ како му не би писали казну, потврђено је "Гласу Српске".

Они су ухапшени јуче а извор близак истрази је појаснио да су они контролом предузећа уочили неке неправилности, након чега су власнику рекли да "треба да их почасти" како би то попеглали. Према његовим ријечима пријетили су високом казном, али и говорили да се све може средити преко неких људи. Власник је то све пријавио полицији па је организовано њихово хапшење.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да поменуте терете за кривична дјела трговина утицајем и примање мита.

Истакли су да је у оквиру акције "Улог" претресено више локација у циљу прикупљања доказа. Напоменули су да су акцију "Улог" спровели припадници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са службеницима Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске. 

- Све активности су се реализовале по наредбама Окружног суда Бањалука и под надзором Републичког јавног тужилаштва Српске - рекли су у полицији не наводећи детаље.

Огласили се и из Пореске управе Српске

Поводом хапшења двојице инспектора из Пореске управе Српске саопштили су да подржавају рад полиције у сузбијању корупције и криминала и да су одлучни да се боре против сваког вида злоупотребе положаја и незаконитог понашања својих запослених. Нагласили су да ће бити истрајни у бескомпромисној борби против криминала и корупције, без обзира о коме се ради.

- Веома смо одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, Пореска управа је константно апеловала и апелује на грађане да пријаве све неправилности које уоче у раду како пореских обвезника тако и пореских службеника, јер сматрамо да само да заједничком сарадњом, можемо стати у крај корупцији, те одвојити часне од нечасних службеника - наводе из ове институције.

Повезане вијести:

Детаљи: Инспектори тражили 6.000 КМ мита, добили хиљаду мање

Порески инспектори ухапшени јер су узели новац да не пишу казну

Нова хапшења у Пореској управи Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана