Корона опет одгодила суђење полицијским инспекторима оптуженим за примање мита

Н.Т.
Корона опет одгодила суђење полицијским инспекторима оптуженим за примање мита

БАЊАЛУКА - Суђење полицијским инспекторима Ненаду Грујићу и Јелени Флорјан, оптуженим за узимање 20.000 марака мита од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића, поново је одгођено због вируса корона.

Овога пута у судници Окружног суда у Бањалуци се због болести није појавио републички тужилац Горан Гламочанин, а није дошла ни оптужена Флорјан.

- Тужилаштво је суду доставило допис у коме наводе да је поступајући тужилац болестан,а да не могу послати замјену. Оптужена Флорјан  је јавила да има симптоме вируса корона и да има упутницу за тестирање -казао је судија Бранимир Јукић који је суђење одгодио за 24. новембар.

Овај процес одгођан је и 19. октобра јер је Грујићев бранилац Жељко Вишић био заражен вирусом корона. Вишић је данас суду доставио микробиолошки налаз који потврђује да је био болестан. У судници су се појавила три свједока, међу којима и Видић.

Суђење је било одгађоно и почетком септембра када се у суду није појавила Флорјан због здравствених тегоба.  Њен бранилац, адвокат Миљкан Пуцар тада је као доказ  приложио принтану фотографију налаза и мишљења једне приватне амбуланте из Бањелуке, коју му је оптужена послала вибер поруком.

Грујића и Флорјан терете да су од Видића тражили 30.000 КМ мита, а затим узели 20.000 КМ како би "средили" обуставу истраге која се против њега водила на основу анонимне пријаве. Оптужени инспектори радили су у “Тиму 1” на борби против привредног криминала у Полицијској управи Бањалука, а ухапшени су у акцији “Сирано” након што је  Видић предао оптуженом Грујићу 20.000 марака означених новчаница. Након једномјесечног притвора оптужени инспектори пуштени су да се бране са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана