Командиру држава плаћала стан у којем није живио, осуђен условно

ГС
Командиру држава плаћала стан у којем није живио, осуђен условно

САРАЈЕВО, БОСАНСКО ГРАХОВО – Раденко Сукара, бивши командир Граничне полиције БиХ у Босанском Грахову, проглашен је кривим по другостепеној пресуди пред Судом БиХ због преваре у служби, и изречена му је година дана условне казне.

Сукара је, према судској пресуди, проглашен кривим јер је више од двије године незаконито користио накнаду на право смјештаја у стану у коме никада није становао.

"Суд му је изрекао условну осуду којом му је утврђена казна затвора у трајању од једне године и истовремено одређено да се ова казна неће извршити ако оптужени  у року од три године од дана правоснажности ове пресуде не почини ново кривично дјело", саопштено је из Суда БиХ.

Раденко Сукара је, према тврдњама, спорну накнаду добијао од 26. марта 2018. до 31. децембра 2020. године у Босанском Грахову, а све док је био командир у Граничној полицији БиХ.

"Оптужени је са Б. Г. закључио фиктивни уговор о закупу стана у којем никада није становао, нити је намјеравао становати и оштетио буџет БиХ за износ од 8.871,50 КМ, који му је, сходно рјешењу Министарства безбједности БиХ о примању права на накнаду за смјештај, за наведени период исплаћиван у мјесечном износу од 300 КМ", навели су из Суда БиХ, те додали да се 8.817,50 КМ одузима од Сукаре.

Подсјетимо, првостепеном пресудом од 31. марта 2022. године оптужени Раденко Сукара ослобођен је од оптужбе, али је пресуда укинута 14. јула 2022 рјешењем вијећа Апелационог одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана