Код путника откривено 45.000 долара

Срна
Код путника откривено 45.000 долара

САРАЈЕВО - Припадници Јединице Граничне полиције Аеродром Сарајево предали су службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ путника Е.Ф. код којег су пронашли 45.000 долара, које није пријавио.

Новац је откривен у недјељу, 18. априла, током контроле путника и пртљага на лету компаније "Туркиш ерлајнс" на релацији Сарајево-Истанбул, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због почињеног прекршаја из Закона о царинским прекршајима БиХ, новац и путник Е.Ф. предати су службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ - Царинска испостава Аеродром Сарајево на даље поступање из њихове надлежности.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје јуче су ухапсили М.Т, јер је граничним провјерама утврђено да га потражује Опшински суд у Тузли због насилничког понашања.

Он је контролисан на уласку у БиХ на Међународном граничном прелазу Орашје и предат службеницима Одјељења судске полиције судова у Посавском кантону.

Дан раније, 20. априла, приликом уласка у БиХ на прелазу Рача ухапшено је лице чији су иницијали А.Л. јер је установљено да је за њим Полицијска управа Бањалука расписала потрагу због кривичног дјела фалсификовање исправе.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина предали су га припадницима Полицијске управе Бањалука.

Припадници јединице граничне полиције Дољани су у понедјељак, 19. априла, при уласку у БиХ на прелазу Бијача ухапсили држављанина БиХ и Хрватске чији су иницијали В.Б, којег су предали припадницима Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (МУП ХНК).

За овим лицем је била расписана потрага због кривичног дјела избјегавање издржавања, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана