У Невесињу пронађено 45 стабљика индијске конопље

Ј.Са.
Foto: Уступљена фотографија

НЕВЕСИЊЕ - Н. К. из Невесиња ухапшен је након што је полиција пронашла засаде индијске конопље, а са којим се он може довести у везу да их је узгајао.

Из Полицијске управе Требиње саопштили су да је полиција осумњиченог ухапсила у понедјељак.

- Службеници Полицијске управе Требиње су 29. августа у Невесињу пронашли засад индијске конопље. Проводећи планске активности из акција "Плантажа 2022" и "Калибар 2022" полицајци су дошли до сазнања да на подручју мјеста Ћесим код Невесиња има засад индијске конопље - саопштено је из полиције.

Додају да су, након оперативно-тактичне мјере и радње, засједе, полицајци стекли сумњу да је Н. К. засадио и узгајао пронађени засад.

- Током хапшења осумњичени је одбацио ловачки карабин за који није посједовао потребну документацију. Увиђајем је пронађено и одузето 45 стабљика индијске конопље, ловачки карабин и више предмета који су кориштени за одржавање засада - наводе из полиције.

Како се наводи у полицијском саопштењу, обављен је претрес куће, окућнице и помоћних просторија које користи Н. К. на двије локације у Невесињу, као и претрес путничкогаутомобила које лице користи.

- Том приликом је пронађена муниција, дигитална вага, 329 сјеменки марихуане и 129 грама зељасте биљне материје која асоцира на опојну дрогу марихуану. Након комплетирања предмета биће поднешен извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - додају из полиције.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана