Код Бањалучанина пронађено три килограма дроге и снајпер

Небојша Томашевић
Код Бањалучанина пронађено три килограма дроге и снајпер

БАЊАЛУКА - Славиша Ш. из Бањалуке ухапшен је у оквиру акције "Плантажа 2023" и код њега је откривена лабораторија за узгој дроге и заплијењено близу три килограма марихуане, али и пушка с оптичким нишаном и пригушивачем, незванично сазнаје "Глас Српске".

- У акцији је пронађена лабораторија за узгој дроге и ухапшено лице С.Ш. из Бањалуке. Заплијењено је око 2,64 килограма материје чији изглед асоцира на опојну дрогу марихуану, 15 осушених стабљика индијске конопље, пушка с оптичким нишаном и пригушивачем, те 456 комада муниције разног калибра и више минско-експлозивних средстава - рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Бањалука Славиша Којић.

Појаснио је да је дрога пронађена претресом куће, дворишта и помоћних објеката које користи осумњичени.

Којић је казао  да ће против ухапшеног бити поднесен извјештај тужилаштву због сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Појаснио је да осумњичени није познат као починичац кривичних дјела.

Осумњичени Славиша Ш. је након криминалистичке обраде пуштен да се брани са слободе.

Акцијом је спријечена производња наркотика, али више детаља не можемо да откривамо због тајности истраге,  рекао је Којић.

Истраживаће се да ли је оружје кориштено у неком кривичном дјелу.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана