Код адвоката Ступара пронађена четири пиштоља и стотине метака

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Приликом претреса просторија које користи бањалучки адвокат Драган Ступар полиција је пронашла неколико пиштоља и више стотина метака, потврдили су у Министарству унутрашњих послова (МУП) Српске, наводећи иницијале осумњиченог.

Ступар је јуче ухапшен у акцији „Адвокат” и јутрос је предат у надлежност Републичког тужилаштва.

Сумњиче га да је починио кривична дјела напад на судију или јавног тужиоца у вези са кривичним дјелима недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и насиље у породици или породичној заједници.

– На основу писмене наредбе Окружног суда у Бањалуци извршен је претрес приватних и пословних просторија које користи осумњичени Д.С. и том приликом је пронађено и привремено одузет већи број предмета који се могу довести у везу са горе извршеним кривичним дјелима, и то четири пиштоља, 435 комада муниције различитог калибра, мобилни телефон и друго – рекли су у полицији.

Акцију кодног назива “Адвокат” реализовали су полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Бањалука под надзором, Републичког јавног тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана