Код 55-годишњака из Травника у кући пронађено оружје, дрога и новац

ГС
Код 55-годишњака из Травника у кући пронађено оружје, дрога и новац

Припадници Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона реализовали су оперативну акцију у оквиру које је ухапшен мушкарац из Травника код којег су пронађени дрога и оружје.

У наставку координисаних планских активности које су усмерене на борбу против злоупотребе опојних дрога, данас у раним јутарњим сатима полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а, тима за борбу против злоупотребе опојних дрога ПУ Травник и Јединице за специјалистичку подршку МУП-а успешно су реализовали још једну акцију.

Акција је изведена у сарадњи са надлежним Кантоналним тужилаштвом, а на основу наредбе Општинског суда Травник, којом приликом је у месту Бијело Бучје, општина Травник, извршен претрес породичне куће и окућнице, као и моторног возила које користи Д.Ш. рођен 1969. године.

Приликом претреса пронађено је и одузето више од једног килограма зељасте материје за коју се сумња да је опојна дрога канабис, ватрено оружје - полуаутоматска пушка и један малокалибарски пиштољ, дигитална вага за прецизно мерење, одређена количина новца као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем разних облика кривичних дела, јавља Кликс.ба.

У сарадњи са надлежним кантоналним тужилаштвом осумњичени је лишен слободе и против њега се предузимају законом прописане мере и радње у вези са кривичним делима "Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога" и "Недозвољено држање оружја или експлозивних материја".

Овакве и сличне активности службеници полиције ће наставити и у наредном периоду, саопштено је из МУП-а СБК.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана