Ко су жртве обрачуна "Балканаца" у Шпанији

ГС
Ко су жртве обрачуна "Балканаца" у Шпанији

ШПАНИЈА - У пуцњави која се догодила у Гранади у Шпанији убијен је држављанин Србије Бранислав Непергаца (44), а рањен држављанин Босне и Херцеговине Јован Максимовић (41).

Шпански медији пишу да су због овог злочина ухапшене двије особе, такође поријеклом са простора бивше Југославије, док се трага за још најмање четворицом.

Ван животне опасности

Након пуцњаве рањени је хоспитализован у болници "Вирген де лас Ниевес" у Гранади гдје је оперисан. Медији преносе да је задобио повреде слезине и пршљена, али да се налази ван животне опасности.

Пуцњава се догодила у сриједу око 19 часова на паркингу код бране Рулес у општини Óргива. Истрагу о злочину преузела је Цивилна гарда и први резултати истраге указују да се ради о сукобу између двије криминалне групе, за које се сумња да су повезане са трговином марихуане.

Обрачун због дроге

Портал идеал.ес пише да се истражује да ли се ради о обрачуну између ривалских банди или евентуалној крађи дроге. Додају да се на мјесту злочина окупило најмање осам мушкараца, подијељених у двије групе. Након размјене хитаца убијен је држављанин Србије, а рањен држављанин БиХ, који наводно припадају истој банди, док су се остали разбјежали.

На лицу мјеста осумњичени су оставили два аутомобила "Пеугеот 607" и "Волксwаген", које су током увиђаја детаљно прегледали форензичари тражећи отиске прстију, као и биолошке ДНК трагове. Полиција је претраживала и околину како би евентуално пронашли дрогу, али до сада у томе нису успјели.

Медији наводе да је специфично и само мјесто на којем је дошло до пуцњаве. Наиме ријеч је о локацији која се налази на пола пута између обале и града због чега се не искључује могућност да се ради о обрачуну двије групе из различитих провинција.

У посљедњих годину дана, како пише идеал.ес, полиција је у Гранади спроводила двије акције хапшења група из Источне Европе које се баве трговином марихуане. Додају и да се "српска мафија" углавном бави пљачкама и трговином оружјем, док је у Валенсији и Каталонији било више хапшења због сумње да се баве трговином дроге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана