Ко је ухапшен због ликвидације Сколета млађег (ВИДЕО)

ГС
Ко је ухапшен због ликвидације Сколета млађег (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Припадници Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе за град Београд у сарадњи са ЕВРОПОЛОМ, по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, јуче су ухапсили припаднике организоване криминалне групе Николу Живановића (45), Милоша Крстића (38), Алексу Димитрова (31) и Владимира Бабића (39), док је Александар Николић у бјекству, сазнаје Курир.

Они су осумњичени да су извршили кривична дјела тешко убиство Зорана Ускоковића Сколета млађег 29. јануара 2021. и за удруживање ради вршења кривичних дела.

Као организатор је означен ухапшени Живановић, наводи Курир.

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић открио је детаље акције.

.Како се сумња, организована криминална група чији је организатор Н. Ж, а припадници М.К, А. Д. и В.Б. као и А. Н. који се налази у бекству, су 29. јануара 2021. године у вечерњим сатима, у Раковици, у Борској улици на паркингу испред једног дисконта убили Зорана Ускоковића званог Сколе (26). Осумњичени М.К. се по налогу Н. Ж. маскирао носећи силиконску маску старијег мушког лица како не би изазвао сумњу и уједно сакрио свој лични опис и из ватреног оружја из непосредне близине испалио два пројектила у Зорана Ускоковића наневши му смртне повреде – навео је Дачић.

Додао је да су А. Д, В. Б. и А. Н. осумњичени да су по налогу Н. Ж. пружили логистичку подршку прије и након извршења овог тешког убиства.

-На основу наредбе Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду, полицијски службеници ПУ за град Београд, УКП, извршили су претресање станова и других просторија на више адреса које су осумњичени користили и том приликом код осумњичених пронашли два пиштоља и опојну дрогу. Осумњиченима Н. Ж, М. К, А. Д. и В .Б. одређено је задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Јавном тужилаштву за организовани криминал - изјавио је Дачић".

Зоран Ускоковић, био је син Зорана Ускоковића Сколета који је такође убијен на Видиковцу, 2000. године.

Ускоковић млађи је убијен иза супермаркета на Канаревом брду, на само 50 метара од стана у ком је живио — а недалеко од мјеста гдје му је ликвидиран отац.

Према снимку полиције, Сколе млађи је паркирао свој сиви "ауди караван" на паркингу иза продавнице, и кренуо кроз пролаз према згради у којој су му живјели мајка и очух.

Тада му је у сусрет ишао наизглед старац, који је на глави имао шубару и црни мантил, а у лијевој руци штап, којим се придржавао док је ходао. Када је пришао Ускоковићу, изненада је из џепа извадио пиштољ с пригушивачем и пуцао младићу у лице. Ускоковић је истог тренутка пао на леђа, а убица му је пришао још ближе и из непосредне близине га "овјерио" испаливши у њега још неколико хитаца, након чега се мирно удаљио.

Зораново тијело пронађено је тек сутрадан ујутро, нашли су га радници продавнице кад су дошли на посао. Током увиђаја, на мјесту злочина пронађене су четири чауре, које су послате на вјештачење.

Није имао криминални досије у полицији и кажњаван је само због неких ситних прекршаја.

Нјегов отац, познати „жестоки момак“ је убијен у филмској потјери априла 2000. године на Видиковцу. Сколета су наводно убили припадници земунског клана. У то вријеме пронијела прича да је он организовао убиство Жељка Ражнатовића Аркана 15. јануара 2000. у хотелу "Интерконтинентал".

Његово име име је постало познато 1992. када је ухапшен због сумње да је умијешан у убиство Бранислава Перовића, инспектора Одјељења за расветљавање убистава београдске полиције.

Ипак, након судског поступка, Сколе је ослобођен. Био је и власник неколико ресторана у Шведској и Атини, а почео је и изградњу хотела у Барселони, као и изградњу тржних центара и објеката на ексклузивним локацијама у Београду.

Убиством Зорана Ускоковића Сколета, прије тачно двије деценије, послије ликвидација неколико њему блиских људи, земунски клан је преузео власт у српском подземљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана