Ко су ухапшени у акцији "Фјуџитив" и шта је све пронађено током претреса

Јасмина Салопек
Ко су ухапшени у акцији "Фјуџитив" и шта је све пронађено током претреса

ГРАДИШКА – Отац и син Саша (47) и Срђан Рађевић (22), Драган Поповац (52) и Стефан Трнинић (29), сви из Градишке, те Бојан Чучак (32) из Бањалуке и Влатко Блажевић (47) из Травника ухапшени су у акцији "Фјуџитив" због сумње да су починили кривична дјела злоупотребе опојних дрога.

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, наводећи иницијале осумњичених, да је полиција у оквиру акције претресла 11 локација на подручју Градишке, Бања Луке и Травника.

- Службеници Полицијске управе Градишка надзором Окружног тужилаштва Бањалука реализовали су акцију која је усмјерена на откривање и спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога – саопштено је из полиције.

Додају да је том приликом пронађена и одузета одређена количина опојне дроге, новац, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

- Ухапшене сумњичимо да су током 2020, 2021. и 2022. године бавили неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога. Након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога лица ће бити предата Окружном тужилаштву на даље поступање.

Акцију спроводе припадници Полицијске управе Градишка, под надзором Окружног  тужилаштва Бањалука у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Српске, ПУ Бањалука, Жандармерије и МУП-а Средњебосанског кантона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана