Ко је био Бакир Спахић: Данас је са још три особе страдао у несрећи код Какња

Аваз
Ко је био Бакир Спахић: Данас је са још три особе страдао у несрећи код Какња

КАКАЊ - У мјесту Липничко брдо између Какња и Вареша страдале су четири особе, а међу њима је и власник компаније "Делта Петрол" Бакир Спахић, као и његов брат.

Бакир Спахић је био познати бизнисмен, који је рођен 15. новембра 1956. године на Храсну, Какањ. Био је ожењен и отац троје дјеце.

Напустио посао у Термоелектрани

Прије оснивања фирме Спахић је радио у Термоелектрани Какањ. Имао је непуних 40 година и како је говорио за медије мислио је да је вријеме да нешто више пружи себи и својој породици. 

Сви су и тада жељели у Термоелектрану, а он је излазио из ње. Био је то огроман ризик. Као особе које су га навеле на овај посао а и помогле наводио је Амира Имамовића и Енвера Шабановића, који му је у то вријеме наглашавао да се упушта у велике ствари. 

Како је наводио прва дјелатност његове фирме била је сервис, одржавање и изградња бензинских пумпи, а друга се односи на екологију, односно еколошку заштиту процеса, људи, средине, заједнице и то у дистрибуцији, складиштењу, продаји нафте и нафтних деривата.

У склопу фирме се налази и савремена станица за прикупљање, збрињавање и третман рабљених уља, масти, уљних филтера, зауљеног и опасног отпада.

Волио природу

Он је ову компанију основао одмах након рата, 1996. године.

Бакир Спахић је стално наглашавао да воли природу и дружење, ловац је био више од 30 година, али тврдио је да никада ништа није уловио, јер му је природа првенствено дружење, начин релаксације од свакодневних обавеза, пише Аваз

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана