Кинези отели двојицу сународњака и држали их у стану у Брчком

Г.С.
Кинези отели двојицу сународњака и држали их у стану у Брчком

БРЧКО - Тужилаштво Брчко дистрикта оптужило је тројицу држављана Кине, међу којима је и једна жена за отмицу двојице сународњака извршену у мају прошле године на подручју Брчког.

Оптужени су Сун Баовеи (53), Сун Ксудонг (41) и Ванг Шуруи (46).

Према наводима из оптужнице, они су 5. маја прошле године испред НЕА Боутик Хотела с циљем изнуде новца отели сународнике З. Ј. и Х. Г.

Баовеи и Ксудонг терете се да су 5. маја, око 9 часова, у намјери да од З. Ј. изнуде пословни дуг, с два тјелохранитеља сачекали излазак оштећених из хотела, а затим их уз пријетње увели у аутомобил и одвезли у оближњи стан трећеоптужене Шуруи. Ту су их противправно држали до вечерњих часова и пријетећи им пиштољима условљавали да првооптуженом на име дуга из ранијих пословних односа врате износ од 125.000 евра, односно 250.000 марака.

Ксудонг је при томе показивао пиштољ и палицу пријетивши нападом на живот и тијело оштећених, док је Баовеи упућивао озбиљну пријетњу да ће им поломити ноге и руке.

Истовремено, тјелохранитељи Баовеиа су им говорили да неће изаћи из стана док се не ријеши проблем с новцем, указујући им чак да знају гдје су њихове породице, док је Шуруи указивала да су пријетње озбиљне и како неће дуго имати стрпљења.

Користећи телефон који му је остављен за контакте ради слања новца, З. Ј. је успио послати позив у помоћ пријатељу, који је увече тог дана догађај пријавио Полицији Брчко дистрикта БиХ.

Отмичари су убрзо ухапшени, а увиђајем на мјесту почињења кривичног дјела Полиција је пронашла два пиштоља, које је неовлаштено посједовао другооптужени Ксудонг, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана