Кељменди и остали осумњичени за продају велике количине дроге

Небојша Томашевић
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Елвис Кељменди и још шест ухапшених у акцији "Рез" осумњичени су да су дуже вријеме дјеловали као организована група која је продавала наркотике на подручју Сарајева, потврђено је "Гласу Српске".

Осим Кељмендија ухапшени су Ајлин Ахмић и Анел Сејфовић те Слободан Томанић, Харун Бабић, Амер Пехлић, Армин Кулашевић и Мухамед Спиљак.

Кељменди, Ахмић и Сејфовић су предати Тужилаштву БиХ, док су остали ухапшени пуштени на слободу.

Незванично сазнајемо да је током акције заплијењено око 50.000 КМ за који се сумња да потичу од продаје дроге.

- Поступајући тужилац испитаће осумњичене, након чега ће донијети одлуку о приједлогу мјера притвора, мјера забране и другим активностима у предмету, саопштено је  из Тужилаштва БиХ гдје наводе да је током акције остварена значајна међународна сарадња.

Осумњичени су, према тврдњи Тужилаштва, дјеловали као организована криминална група, са подијељеним улогама и задацима.

- Ова група је  дужи временски период "вршила кријумчарење и продају  великих количина опојних дрога на илегалном нарко тржишту Сарајева и других градова. Истражују се и токови новца стеченог незаконитим активностима, као и облици коруптивног дјеловања осумњичених - појаснили су у Тужилаштву БиХ.

Током акције полиција је по наредби Суда БиХ претресла станове, угоститељске објекате и возила која су Кељменди, Сејфовић и Ахмић користили.

Наводећи иницијале осумњичених, у МУП-у КС-а су казали да су током акције одузети пиштољи "глок", "валтер" и "сиг" са оквиром и мецима.

- Одузети су аутоматска пушка "ХК3"", калибра 7.62 милиметра, са два оквира и 20 метака истог калибра, те ручна бомба, панцирни прслук, три већа пакета са марихуаном, већа сума новца, четири ручна сата "Ролекс", мобилни телефони, банковне картице и нотеси - рекли су у полицији.

Незванично сазнајемо су заплијењена  и три скупоцјена возила БМW.

Ухапшени Елвис Кељменди, син је Насера Кељмендија који је познат јавности као особа коју је америчка ДЕА окарактерисала као највећег регионалног нарко-боса и који је и раније осуђиван. Елвис Кељменди и раније хапшен и осуђиван за покушај убиства, фалсификовање исправа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана