Кавчани спремали убиство главног свједока: У Словенији подигнута оптужница против браће Табаковић

Танјуг
Foto: Илустрација

МАРИБОР/ПОДГОРИЦА- Словеначко тужилаштво подигло је оптужницу против браће Ненада и Косте Табаковића, која их терети за умијешаност у планирање убиства главног свједока у случају „кавачког клана“, Дарка Невзатовића, пише мариборска Вечер.

Ликвидацију су, како се наводи, наредили Драган Кнежевић (42) из Црне Горе, а умијешани су и држављани Србије Филип Врзић (37) и Мирко Маринковић (25), као и Хрват Марко Скербец (30), који су недоступни правосудним органима.

Наводи се да је клан био оптуживан за умијешаност у велики шверц дроге на међународном плану, али да је у мају  2020. године Невзатовић одлучио да полицији открије њихове активности. Због тога је, наводи се, исте године покушана његова ликвидација у Србији, а годину дана касније и у Копру.

Невзатовића је у Словенији требало да убију 52-годишњи Ненад и 48-годишњи Коста Табаковић, али нису успјели да му уђу у траг, јер је тада већ био под заштитом полиције.

Вечер незванично сазнаје, да су планери убиства присуствовали чак и тренинзима његове ћерке, чекајући да ли ће се он појавити.

Невзатовић и његова породица су сада у програму заштите свједока. Коста Табаковић је у Италији осуђен за шверц дроге и већ је одслужио казну. Ненад Табаковић је један од оптужених у случају словеначке ћелије клана „Кавач“, али му се тренутно не суди због већих здравствених проблема.

Врзић је у притвору у Србији гдје је оптужен за убиство а Кнежевић је у новембру прошле године ухапшен у Француској на основу међународне потјернице из Црне Горе због оптужби за убиство, трговину дрогом и друга кривична дјела.

„Они ће вјероватно остати недостижни за словеначко правосуђе, јер су из земаља ван ЕУ, које не изручују своје држављане“, пише Вечер, преноси портал РТЦГ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана