Катарина Тривић испраћена на вјечни починак уз пјесму "The Winner Takes It All"

ГС
Катарина Тривић испраћена на вјечни починак уз пјесму "The Winner Takes It All"

БАЊАЛУКА – Уз пјесму "The Winner Takes It All", непрегледну колону хиљада људи и ријеку суза на вјечни починак данас је испраћена Катарина Тривић, бањалучка хероина која је годинама водила битку са опаком болешћу. Испраћена је на мјесто гдје ништа не боли.

Била је синоним за храброст и борбу. Својим објавама храбрила је друге и била инспирација свима који се боре да не одустају у својим биткама. О борби са болешћу је говорила искрено и отворено. Жељеле је помоћи другима и бити подршка свима.

Њена прерана смрт погодила је све, а бројни грађани, као и удружења и институције протеклих дана су се опраштали од Каће како су је сви од миља и звали. 

Од Катарине се емотивним писмом опростила и њена кума Наташа Тешановић истичући да је Каћа била посебна.

"Себе болесну је открила и изложила свијету. Утјешила, охрабрила, надахнула. Била је посебна јер није одустајала, јер је ширила љубав. Јер се јављала свима који су имали сличне муке. Јер их је бодрила и снажила. Јер је све нас увјерила да смо посебни. И да је живот посебан. Не, Каћа није умрла. Анђели не умиру. Само се спусте међу нас, испуне своју мисију, намуче се, истрпе, да би нама било лакше, да бисмо научили, да бисмо постали бољи. Кумче моје, птицо слободна и величанствена, анђеле, путуј у небо. Одмори се. И хвала ти", написала је Тешановићева, преносе Независне.

Од Катарине су се опростили и ученици и професори бањалучке Гимназије у којој је Каћа провела своје средњошколске дане.

"Твоја љубав прелазила је све границе. Твој осмијех одбијао је сваку таму. Твоја снага и воља за животом свима нама биле су вјетар у леђа, иако би многи рекли да је требало бити супротно.

Зрачила си добротом и радошћу. И не знамо зашто пишемо у прошлом времену. То је погрешно, јер си ту. Осјећамо те. Знамо да ниси отишла и да никада нећеш. Чувај нас. И ми ћемо чувати тебе. Сада си тамо гдје болест не постоји. Ништа те не боли. Мирна си", написали су они.

Емотивном поруком су се опростили и из Тениског савеза БиХ.

"Наше Катарине ћемо се сјећати по ведром духу, те осмијеху који је увијек имала и у лијепим и у тешким тренуцима свога живота", написали су из Тениског савеза БиХ.

Њена прича је освојила регион када је путем својих друштвених мрежа изашла у јавност и истакла да је потребно да иде на трансплантацију матичних ћелија, али да нема сродног донора.

Тада је рекла да многе државе регије имају банке матичних ћелија, али да Босна и Херцеговина нема, након чега се у Републици Српској кренуло с процесом оснивања такве банке.

Катарина је ујединила људе и покренула систем, а на друштву је остала обавеза да банка матичних ћелија постане стварност, а не да остане само идеја.

Њеној сахрани су заједно са породицом, пријатељима и познаницима присуствовали и представници разних сфера друштва, међу њима и предсједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана