Каран: Не постоји криминална група јача од полиције

ГС
Каран: Не постоји криминална група јача од полиције

БИЈЕЉИНА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран поручио је данас из Бијељина да нема тог криминалца или те криминалне групе која је јача од полиције.

Каран је похвалио рад Полицијске управе Бијељина и сарадњу полиције и тужилаштва на веома брзом и ефикасном расвјетљавању тешког убиства полицијског инспектора Ненада Марковића, које је министар назвао ликвидацијом.

Каран је рекао новинарима да је практично за два сата полиција идентификовала убицу и тројицу помагача и додао да докази упућују на то да су помагачи били саизвршиоци.

-Изгубили смо Ненада Марковића, он је примјер како полиција својим животом штити Устав и безбједност грађана - рекао је Каран послије састанка са руководством Полицијске управе Бијељина којем је присуствовао и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Каран је навео да је 31 припадник МУП-а положио живот од 1996. године до данас при обављању полицијске дужности.

Полицијски инспектор Ненад Марковић, који је убијен на дужности у ноћи између 1. и 2. октобра у центру Бијељине, данас ће бити сахрањен.

За убиство је осумњичен Никола Кокановић из Брчког, а тужилаштво ће предложити притвор за њега и за лица чији су иницијали С.Д. Б.С. и Д.Ш. због сумње да су извршили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела, саопштено је из Окружног тужилаштва.

Приједлог за одређивање мјере притвора биће упућен бијељинском Окружном суду.

Због овог догађаја, данас ће се у Бијељини са руководством бијељинске Полицијске управе састати министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана