Карамуја предат тужилаштву Зеничко-добојског кантона

Ј. Сa.
Карамуја предат тужилаштву Зеничко-добојског кантона

САРАЈЕВО - Мустафа Карамуја, који је осумњичен да је био организатор групе полицајаца Полицијске станице Какањ, а који су ухапшени у акцији “Мета 2”, предат је Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона (ЗДК), сазнаје "Глас Српске".

Како сазнајемо њему је након испитивања тужилаштво ЗДК предложило одређивање мјере притвора, а сутра ће се о овом приједлогу изјаснити Општински суд у Какњу.

Портпарол Министарства унутрашњих послова ЗДК Елведин Фишек раније је рекао да се Карамуја предао јутрос уз присуство адвоката, након чега је ухапшен.

Карамуја до данас није био доступан полицијским органима у БиХ, а за њим је била расписана и Интерполова потјерница с обзиром да је био ван БиХ.

Општински суд у Какњу раније је одредио једномјесечни притвор за 15 полицијских службеника, док су једном изречене мјере забране.

Полицајце сумњиче за више кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја или овлашћења те кривичних дјела узимање дара и других облика користи, одавање службене тајне, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и тешка крађа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана