Камере снимиле педофила након бјекства (ВИДЕО)

ГС
Камере снимиле педофила након бјекства (ВИДЕО)

Одбјегли осуђеник Ивица Мишковић из Какња побјегао је кроз прозор на приземљу зграде Основног суда у Бањалуци, а надзорне камере АТВ-а снимиле су Мишковића у тренутку док је бјежао.

Мишковић је, након што је побјегао кроз прозор зграде суда, трчао је кроз Гундулићеву улицу из правца Алеје Светог Саве. Мишковића су и снимиле надзорне камере Адико банке, како бјежи иза зграда. Након тога му се губи сваки траг.

Подсјећамо, Мишковић је, након што је осуђен на четири године затвора због полне злоупотребе дјетета, из суднице доведен у просторију за задржавање која се налази у приземљу зграде.

”Ту је чекао да му се уручи рјешење, а онда је искористио прилику и гурнуо полицајку која је била уз њега. Она је пала на радијатор и покушала је да га спријечи у бјекству, али није успјела и том приликом је лакше повријеђена”, наводи добро упућени извор АТВ-а.

Мишковић и даље у бјекству, претпоставља се да је имао помагача

Он појашњава да је Мишковић потом протрчао кроз кафић "Судницу", који се налази уз саму зграду Основног суда, а потом кренуо према Врховном суду Републике Српске и кружном току на раскрсници Алеје Светог Саве и Гундулићеве улице.

”Бјежао је према насељу Борик и ту му се изгубио сваки траг. Будући да код себе није имао ни документе, ни новац није могао далеко да умакне, али му се брзо изгубио траг. Због тога се не искључује могућност да је имао помагача који га је чекао и одвезао. Такође постоји могућност и да се негдје сакрио”, наводи поменути извор.

Подсјетимо, Мишковић је побјегао након што је му је изречена пресуда од четири године затвора. Према незваничним информацијама осуђен је због обљубе 9-годишње дјевојчице, иначе кћерка његовог пасторка. Случај је пријављен 2021. године, а оптужница против Мишковића је потврђена прошле године. Дуго времена је био у бјекству и за њим је расписана потјерница на основу које је ухапшен у Њемачкој и изручен правосуђу Српске.

На Фејсбук страници "Стоп педофилија" раније је објављена његова фотографија, као и информација да је напаствовао дјечака од 12 година у Какњу, а касније и деветогодишњу дјевојчицу у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана