Какве казне пријете малољетницима који су убили Ђорђа Мијатовића

Блиц
Какве казне пријете малољетницима који су убили Ђорђа Мијатовића

Двојици шеснаестогодишњака који су осумњичени да су брутално насмрт претукли Ђорђа Мијатовића у парку на Вождовцу одређен је притвор до 30 дана одлуком Вишег суда у Београду.

Њима се на терет ставља кривично дјело тешко убиство за које им пријети максимална казна од 10 година малољетничког затвора с обзиром на то да нису у питању пунољетне особе.

Како је потврђено, осумњиченом који је јуче први ухапшен одређен је притвор по три тачке – да не утиче на свједоке, због бојазни да ће поновити кривично дјело, али и узнемирења јавности.

Тинејџеру који је ухапшен накнадно, односно након што се сам предао одређен је притвор због узнемирења јавности и бојазни да ће боравком на слободи утицати на свједоке.

Подсјетимо, двојица малољетника се сумњиче да су Ђорђа Мијатовића шутирали у главу док је беспомоћно лежао на земљи. Мијатовић је преминуо у Ургентном центру.

Како Блиц сазнаје, уз помоћ снимака са појединих камера и уз свједочења појединих очевидаца требало би да буде реконструисан читав догађај, као и да буде утврђено шта се тачно догодило кобног дана и ко је задао кобни ударац Мијатовићу.

“Не дирајте ми дијете”

Подсјетимо, како тврде комшије Ђорђа Мијатовића, њега су напали тинејџери који већ дуже време праве проблем у крају, а који су задиркивали једанаестогодишњег Мијатовићевог сина.

– Чуо сам од комшија да им је Ђорђе рекао је: “Не дирајте ми дијете”, а онда су га они ваљда напали. Не знам да ли су га претукли и да ли су га ударили. Они су се разбјежали – каже Мијатовићев комшија.

Судија за малољетнике Вишег суда у Београду одредила је јуче притвор до 30 дана и другом малољетнику осумњиченом за учешће у убиству Ђорђа Мијатовића. Ријеч је о седамнаестогодишњем Н. З, а притвор му је одређен да не би утицао на свједоке, као и због узнемиравања јавности. Раније јуче ухапшен је малољетник Ф. Б. (16) због сумње да је учествовао у убиству Мијатовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана