Kако су мјештани због “сеоске продавнице” примијетили промјену у понашању осумњиченог

GS
Foto: N1

Случај нестале дјевојчице Данке Илић (2) из Бањског Поља код Бора у темељу је потресао регију. Читава Европа подигла се на ноге како би пронашла нестало дијете, а истрага је ишла чак до Беча.

Док је јавност стријепила о исходу потраге, двојица мушкараца, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, који су признали убиство, малену Данку и њено тело сакрили, понашали су се потпуно нормално, као да нису учинили тако гнусно дјело. На исти начин су се понашали и отац и брат ухапшеног Драгијевића, које је полиција у суботу ујутру привела због сумње да су му помогли да сакрије тијело.

Према досадашњим информацијама, осумњичени су у тренутку несреће управљали службеним возилом. Након што су Данку ударили колима, њено тијело су ставили у аутомобил, потом је усмртили, а тијело сакрили.

Како су медији пренијели, на аутомобилу, којим су управљали Срђан Јовановић и Дејан Драгијевић, откривени су трагови ДНК који су показали присутво крви на возилу, која наводно припада дјетету које није имало ни двије године. Оно што је све запрепастило јесте хладнокрвност осумњичених за злочин, пише Нова.рс.

Један од њих двојице чак је учествовао и у потрази за Данком Илић. Управо овај детаље открио је србијански министар полиције Братислав Гашић на конференцији за медије поводом смрти дјевојчице.

Причао са новинарима, правио се да ништа не зна

О њиховом понашању за медије су говорили њихови рођаци, али и познаници, а сви су тврдили једно – да су се претходних дана понашали као да се ништа није догодило. На исти начин се према овим стравичним информацијама понашао Радослав Драгијевић, отац осумњиченог Дејана, који је раније за београдске медије испричао да му син није дјеловао чудно посљедњих дана.

„Дејан није био збуњен, био је нормалан све ово вријеме, живимо у истој кући, али не проводимо много времена заједно. Он изађе ујутру, а дође увечер не знам више ништа о овоме док га не видим“, рекао је отац за београдске медије.

Он је објаснио да другог осумњиченог не познаје лично, а да се његов син и други осумњичени знају са посла.

Ипак, испоставит ће се да полиција не вјерује у ову причу Дејановог оца. Наиме, он и Дејанов брат Далибор Драгијевић ухапшени су због сумње да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

„Због постојања основа сумње да су највјероватније 28. марта ове године починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела, Р. Д. и Д. Д. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Зајечару“, саопштила је полиција у суботу ујутру.

„Нисмо примијетили ништа другачије него иначе“
Мјештани села Злот са којима су разговарали новинари Нова.рс испричали су да су осумњиченог Дејана виђали ових дана и да је све дјеловало најнормалније.

„Није одавао утисак да је забринут, нисмо примијетили ништа другачије него иначе. Ни на крај памети нам није пало да може овако нешто да учини, чак и да је случајно ударио дијете, зар није основна ствар да јој помогне и да је одвезе у хитну помоћ. Не можемо да схватимо какав је то човјек“, рекли су мјештани.

Ипак, мјештани сусједног села Лука испричали су да су примијетили промјену понашања код осумњиченог Јанковића након што је нестала дјевојчица. Како су испричали, Јанковић је био затворенија особа, али да га посљедњих дана нису сретали.

„Када је почела потрага за несталим дјететом тај човјек се није појављивао нигдје. Он је редовно боравио испред сеоске продавнице, али се посљедњих 10 дана није виђао ни ту. Прво смо мислили да је отпутовао негдје, али смо га једног јутра видјели да је отишао на посао“, рекле су комшије.

Подсјетимо, потрага за дјевојчицом Данком Илић покренута је 26. марта након што је њена мајка пријавила да је нестала са имања у Бањском пољу.

Услиједила је опсежна потрага терена, полиција је обавила разговор са свједоцима, а када се појавио снимак из Беча на ком се нашла дјевојчица која подсјећа на Данку, потрага је проширена и на Аустрију.

Аустријска полиција саопштила је да је утврђено да дијете са тог снимка није Данка Илић. Дан касније, Вучић је саопштио да је дјевојчица убијена, да су двије особе приведене и да су признале злочин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана