Како је ликвидиран убица полицајца

ГС
Како је ликвидиран убица полицајца

ЛОЗНИЦА - Албанац Фатон Хајризи који је убио полицајца Николу Крсмановића, а ранио његовог колегу Вјекослава Илића, ликвидиран је у акцији Специјалне антитерористичке јединице.

Ликвидиран је у улици Дринска 21 у Лозници након што је пружао отпор полицији, пишу српски медији. 

Хајризи је одбијао да се преда и испалио "кишу" метака у полицајце који су га хапсили, након чега су они узвратили ватру.

Полицајце су спасили панцири и шљемови које су имали.

Српски МУП је раније данас саопштио да интензивно трага за Хајризијем који се сумњичи да је у Липничком Шору усмртио полицијског службеника Николу Крсмановића и ранио полицајца Вјекослава Илића.

Нешто раније када је МУП Србије објавио фотографију осумњиченог за злочин неко од мјештана је јавио да је особу са тим описом видео код некадашње Вискозине црпне станице.

Како сазнаје „Курир“, сумњало се да је препливао Дрину, али се осумњичени заправо крио у напуштеним погонима фабрике „Вискоза“ где су се склонили мигранти, па се сакрио међу њима.

Припадници МУП-а су у великом броју блокирали читав крај и Дринску улицу и код број 21 су ликвидирали Албанца.

Министар Дачић се упутио на лице мјеста.

 

Фатон Хајризи је прије недјељу дана побјегао из затвора на Косову и Метохији, гдје је издржавао казну због убиства руског војника КФОР и других кривичних дјела. То није први, већ чак девети пут да Хајризи бјежи из затвора. Наводно је побјегао у временском периоду између пет и седам сати ујутру.

- Ја сам Фатон Хајризи, који је из редова ОВК отишао у рат као 14-годишњак. Ја сам Фатон Хајризи који је дјеловао на сјеверу 2006-2007. за добробит ове земље. Није нормално, држали су ме у затвору 23 године, данас имам 40 година - жалио се он на ТикТоку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана