Какањац убијен из аутоматске пушке, ухапшен двојац

GS
Какањац убијен из аутоматске пушке, ухапшен двојац

САРАЈЕВО, КАКАЊ - Какањ се у сузама опрашта од Ведада Гаџуна (34), који је убијен у викендици из аутоматске пушке, а због чега су ухапшени Какањци Г.Н. (29) и Ш.Х. (28).

Убиство се десило у суботу у мјесту Биљешево, код Какња.

Како нам је потврђено из МУП-а ЗДК, осумњичени за убиство у саучесништву предати су у надлежност тужилаштва.

Такође су нам јуче рекли да је у току обдукција тијела убијеног, која до закључења овог броја "Независних" није била завршена.

Иако нема званичних информација о мотивима и начину извршења кривичних дјела, потврђено нам је да је Гаџун убијен из аутоматске, а не из ловачке пушке, како су медији пренијели.

Након што је полиција у Какњу у суботу, око 12 часова, запримила дојаву да се у једној од викендица налази беживотно тијело мушкарца, услиједила је потрага за осумњиченима за убиство.

Исти дан припадници МУП-а Кантона Сарајево ухапсили су двије особе на подручју Кантона Сарајево које се доводе у везу са злочином и оне су предате у даљу надлежност полицији ЗДК.

Наводно су након злочина осумњичени побјегли аутомобилом голф 4 .

Када је возило пронађено, на камиону вучне службе под јаком полицијском пратњом и ротацијама голф је превезен из Кантона Сарајево у Зеничко-добојски кантон.

Нико од мјештана не зна шта је претходило злочину, а полиција је на лицу мјеста вршила увиђај.

Какањци су се путем друштвених мрежа емотивним порукама опраштали од убијеног суграђанина.

"Да ти драги Алах подари џенетске љепоте, а породици сабур", написали су многобројни грађани, комшије и пријајтељи на Фацебооку.

За убијеног кажу да је био вриједан и "добар за све, осим за себе" те се надају да ће они који су му наудили добити најтежу могућу казну.

"Шта рећи него да си био вриједан и добар момак, али те више нема са нама. Драги наш Ведо, боли нас душа за тобом, ниси заслужио да ти се ово деси. Зато молим драгог Алаха да ти подари џенет. Никад те заборавити нећемо", једна је од многобројних порука упућених настрадалом.

Како незванично сазнајемо, за осумњичени двојац поступајући тужилац ће вјероватно затражити мјеру притвора, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана