Када ће бити настављено суђење за убиство Славише Крунића

Небојша Томашевић
Када ће бити настављено суђење за убиство Славише Крунића

БАЊАЛУКА - Реконструкција убиства власника агенције “Сектор секјурити” Славише Крунића (48) и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића биће урађена након годишњих одмора, највјероватније у септембру након чега ће бити и заказан наставак суђења, сазнаје “Глас Српске”.

Према нашим информацијама, судија задужен за тај предмет тада би требало да изда наредбу за реконструкцију. За овај злочин поново се суди Бенедију Ђукановићу званом Бенџо, Емилију Балди и некадашњем раднику “Сектор секјуритија” Родољубу Гајићу.

Првостепеном пресудом Ђукановић је био осуђен на 40, а Гајић на 20 година затвора, док је Балдо ослобођен кривице. Међутим, ту пресуду укинуо је Врховни суд Републике Српске и вратио на ново суђење које је започело у бањалучком Окружном суду, а онда је суд одлучио да би у овом случају требало да се уради реконструкција догађаја па је суђење паузирано. Предсједник судског вијећа Бранимир Јукић на поновљеном суђењу упознао је присутне да се мора урадити реконструкција те да је већ наложио балистичко вјештачење, а да ће наложити и медицинско.

Реконструкцију догађаја тражила је и одбрана оптужених и то да се ради уз помоћ 3Д скенера и како сазнајемо са тим уређајем ће вјероватно бити и рађена.

Бранилац оптуженог Ђукановића, адвокат Татјана Савић потврдила је “Гласу Српске” да би суђење у овом случају требало да почне у септембру.

- Добили смо обавјештење од суда да би тада требало да се уради реконструкција. Од почетка тражимо да се у овом случају уради овако нешто како бисмо утврдили шта је истина, јер оно што пише у оптужници није се тако десило, односно за такву варијанту нема доказа - рекла је Савићева која се нада да ће реконституција помоћи да се утврди истина.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у Гламочанима код Бањалуке. Изрешетани су у службеном теренцу “тојота ленд крузер” на путу за Крунићево породично имање, а у пуцњави је тешко рањен и Крунићев возач Горан Илић. Како је наведено у оптужници Ђукановић и Балдо су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је настрадао у размјени ватре тог 22. априла прије пет година. Ђукановић и Ковачевић су означени као директни извршиоци злочина.

Оптужница

Према оптужници, убиство су из аутоматских пушака извршили Ђукановић и Ковачевић који су испалили најмање 36 хитаца на џип жртава у близини Крунићеве куће у Гламочанима код Лакташа. Оптужница Балду терети да је био осматрач и дојављивач и да је јавио када је Крунићево возило кренуло у засједу. Гајића, који је био запослен у “Сектор секјуритију” и био лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце, оптужница терети за помагање у извршењу убиства. Он је покојном нападачу Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде Крунића како би му заузврат Ковачевић опростио новчани дуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана