"Кад сам чуо за нестанак, слутио сам најгоре": Огласио се отац осумњиченог за убиство у Санџаку

ГС
"Кад сам чуо за нестанак, слутио сам најгоре": Огласио се отац осумњиченог за убиство у Санџаку

У јеку трагедије која је потресла Санџак, огласио се Селим Зечевић-Ахметовић, отац главног осумњиченог за убиство Нусрета Дестановића (28) из Тутина.

У великој полицијској акцији Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапшене су три особе повезане с овим случајем, а Селимов син, Сеад, налази се у бјекству. Међу ухапшенима су Е.Џ. (19) из Сјенице, осумњичен за тешко убиство у саучесништву, Е.Х. (40) из Новог Пазара, оптужен за помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела, и Ријалда (27) из Сјенице, ухапшена због непријављивања припреме кривичног дјела.

– Прво бих желио да разјасним моје презиме; познат сам као Селим Зечевић због моје каријере у музици, али моје право презиме је Ахметовић. Што се тиче мог сина, морам рећи да сам дубоко разочаран. Знам да сам одгојио сина да буде поштен и да живи поштено, али односи између нас нису били најбољи, већ три године нисам имао никакав контакт са њим. Кад сам сазнао за нестанак Нусрета, слутио сам најгоре – истакао је Селим.

“Вјероватно је мој син довезао ауто након злочина”

На питање како је сазнао за убиство, Селим каже да га је обавјестио рођак.

– Рођак Елвис Х. ми је јавио да је мој син довео спорни аутомобил Нусретов код њега. Одмах сам кренуо до Елвиса и заједно смо позвали саобраћајну полицију. Био сам шокиран и тужан, али нисам оклијевао да сарађујем с полицијом. Вјероватно је мој син довезао тај ауто након извршеног злочина. Одмах сам упалио аутомобил и отишао до Елвиса, гдје смо одмах позвали патролу саобраћајне полиције. Дежурни саобраћајци, у координацији с нама, утврдили су чије је возило. Та патрола саобраћајне полиције била је изузетно професионална и оперативна. Након тога, лично сам отишао и довео дежурне инспекторе да преузму даљу истрагу – навео је он.

Сеадов отац наводи даље да не подржава Елвисово наводно помагање у злочину, јер жели да се окривљени санкционишу на прави начин.

– Не могу коментарисати детаље, али не одобравам Елвисове поступке. Мој фокус био је да помогнем полицији у истрази. Овај злочин мора бити адекватно санкционисан. Свакако нисам присталица онога што је Елвис урадио и што га је примио у кућу. Не знам ништа о спаљивању одЈеће. Што се тиче осталих питања, радије бих их прећутао, јер правосудни органи требају то ријешити. Овакав страшан злочин мора бити санкционисан. Као отац, осјећам се понижено, али једино што сам могао, то сам и урадио – пријавио сам полицији – додао је Селим.

На питање како се осјећа што је у злочин увучен и деветнаестогодишњи Е.Џ., Селим каже да му је криво.

– Веома ми је тешко због тога. Е.Џ. је још увијек дијете и да га Сеад увуче у овако нешто… То ми је додатно сломило срце. Немам ријечи. Молим Алаха да породица убијеног Нусрета пронађе утјеху, а ја ћу као отац наставити да се носим с овим теретом – завршио је отац, преноси Санџак данас.

Џеназа у кругу породице и пријатеља

Нусрет је данас сахрањен у родном Ђерекару, док су се од њега опростили његови најмилији — отац Шемсо, мајка Фатима, три брата и три сестре, као и многобројна родбина и пријатељи.

Кобна порука га коштала живота

Нусрет је нестао прије неколико дана, да би 10. фебруара, његово тијело нађено у бунару и тада је установљено да је у питању убиство, највероватније из страсти или освете. Новопазарска полиција брзо је реаговала и за врло кратко вријеме, идентификовала осумњичене за свирепо убиство момка са Пештера.

Како се сумња, трагични низ догађаја започео је када је Нусрет примио поруку с Ријалдиног телефона. Порука, за коју се испоставило да је послала особа која је жељела да му науди, позивала га је да дође до ње. Нусрет, ништа не сумњајући, одазвао се позиву, али умјесто очекиваног сусрета, дочекала га је засједа.

На договореном мјесту, умјесто жене, којој је локална заједница прије неколико година скупљала новац како би јој помогли око смјештаја и двоје малољетне дјеце, сачекала су га неколико мушкараца који су га брутално претукли.

Тијело пронађено у бунару

Појавиле су се сумње да је његово тијело пронађено у бунару, а чекали су се ватрогасци како би то могли да потврде.

– Сумња се да је момак убијен и да је његово тело бачено у бунар. Међутим, сада се чекају ватрогасци како би ушли у бунар и видели да ли је то заправо тачно. Велика је дубина, око десет метара, не може са сигурношћу да се каже да је то његово тело. Све ћемо знати кад дођу ватрогасци. Иначе, тај бунар се налази у близини куће особе за коју се сумња да је починила злочин. Они су побегли – рекао је један од учесника у потрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана